Now Reading:
Započeli radovi na izgradnji najvećeg reciklažnog dvorišta u Zagrebu – građani besplatno mogu dovoziti glomazni otpad
Full Article 2 minutes read

Započeli radovi na izgradnji najvećeg reciklažnog dvorišta u Zagrebu – građani besplatno mogu dovoziti glomazni otpad

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je početak radova na izgradnji reciklažnog dvorišta u Gradskoj četvrti Podsused – Vrapče.

Novo reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Sastojat će se od manipulativne površine s prizemnim dvorišnim objektom za djelatnike, prizemnom dvorišnim skladištem za problematičan otpad te će biti opremljen kontejnerima i spremnicima za različite vrste otpada.

-Po završetku izgradnje, Podsused će dobiti najveće reciklažno dvorište u gradu Zagrebu, a građani će moći besplatno ostaviti glomazni i drugi otpad koji ne mogu odvojiti u spremnike namijenjene za recikliranje – rekao je gradonačelnik. Također je istaknuo da se po otvorenju očekuje povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta u drugim dijelovima Zagreba.

-Ovo dvorište će zamijeniti postojeće mobilno reciklažno dvorište u Podsusedu. Pozivamo građane da donose svoj glomazni i drugi otpad za reciklažu, besplatno i brzo, na mjesto gdje će biti adekvatno i kvalitetno zbrinut – dodaje Tomašević.

Ukupna investicija iznosi oko osam milijuna kuna, od toga je 4,5 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta će trajati osam mjeseci.

sjever.hr/zagreb.hr
25.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.