Now Reading:
SVJETSKI DAN FARMACEUTA ŽB Čakovec o jednom od svojih najvažnijih odjela: Farmaceuti su čvrsta veza između naših pacijenata i njihovih lijekova
Full Article 2 minutes read

SVJETSKI DAN FARMACEUTA ŽB Čakovec o jednom od svojih najvažnijih odjela: Farmaceuti su čvrsta veza između naših pacijenata i njihovih lijekova

Svjetski dan farmaceuta utemeljila je Međunarodna farmaceutska federacija (FIP) na Svjetskom kongresu farmacije i farmaceutskih znanosti 2009. godine. Datum je odabran prema datumu osnutka FIP-a u Den Haagu, 25. rujna 1912. godine.

Svrha obilježavanja je promicanje važnosti i doprinosa farmaceutske profesije te poboljšanju zdravlja diljem svijeta. Briga o sigurnosti pacijenata te davanje savjeta ljudima o lijekovima i njihovoj korisnosti samo su neke od zadaća farmaceuta i farmaceutskih tehničara. Također, kao najdostupnijim zdravstvenim stručnjacima, želimo im zahvaliti na savjesnom i empatičnom pružaju sveobuhvatne ljekarničke skrbi u okviru zdravstvene zaštite, što je osobito došlo do izražaja u ovo doba COVID-19 pandemije.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana farmaceuta je „Farmacija ujedinjena u akciji za zdraviji svijet“. Unatoč tome što smo toliko dugo bili fizički udaljeni tijekom ove pandemije COVID-19, ujedinjeniji smo nego ikad prije. U prvi plan stavlja se nužnost povjerenja između ljekarnika i pacijenata kao temelja uspješne ljekarničke skrbi. Mnoga nacionalna istraživanja pokazala su da se ljekarnici već godinama nalaze među prvih pet profesija u koje građani imaju najviše povjerenja.

-Bolnička ljekarna Županijske bolnice Čakovec jedan je od najvažnijih odjela u našoj Ustanovi, stoga ovim putem zahvaljujemo našim farmaceutima i farmaceutskim tehničarima što su čvrsta veza između naših pacijenata i njihovih lijekova – poručuju iz ŽB Čakovec.


Valja naglasiti da je povjerenje između svih sudionika zdravstvenog sustava i pacijenata imperativ uspješne zdravstvene skrbi.

sjever.hr/Facebook Županijska bolnica Čakovec
25.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.