Now Reading:
Luka Sakač viceprvak svijeta – odličan uspjeh 23-godišnjeg borca Fight Cluba Kovačić
Full Article 2 minutes read

Luka Sakač viceprvak svijeta – odličan uspjeh 23-godišnjeg borca Fight Cluba Kovačić

U Milanu je održano svjetsko savate prvenstvo na kojem su nastupali članovi Fight Club Kovačić, inače seniorski prvaci Hrvatske, Emanuel Šprem, Matej Kos i Luka Sakač.

Matej Kos u poluteškoj kategoriji u prvom kolu pobijedio je prvaka Austrije Michaela Kerschbaumera, a u drugom kolu borio se protiv bivšeg svjetskog prvaka Jamesa Southwooda iz Engleske. U tijesnom meču Matej je pred kraj treće runde dobio dvije javne, odnosno minus dva boda koji su i presudili meč. S po jednom pobjedom i porazom Matej je ispao iz natjecanja.

Emanuel Šprem u teškoj kategoriji u prvom je kolu pobijedio Lukea Maguirea iz Engleske, a u drugom kolu rezultatom 2:1 izgubio od prvaka Mauricijusa Maura te ispao iz natjecanja.

Luka Sakač pobijedio je prvaka Španjolske Florianta Aillandera, prvaka Mauricijusa Kailashraia Bhantooa i u polufinalu prvaka Italije Guisepea Mongiardinoa.
Vidno iscrpljen u finalu se  susreo s prvakom Francuske Nicolasom Chiummentom koji je pobijedio i uzeo titulu prvaka svijeta.

-Viceprvak svijeta odličan je uspjeh za 23 godišnjeg borca. Sva trojica su mladi dečki Emanuel 18, Matej 21 godina, uspješni su studenti, već dugi niz godina treniraju u Fight Clubu Kovačić i pred njima je lijepa sportska budućnost, ističu iz FCK-a.

sjever.hr
25.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.