Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija već sada ima turizam 365 dana u godini
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija već sada ima turizam 365 dana u godini

Krapinsko-zagorska županija možda je i prva kontinentalna županija koja se može pohvaliti da je dostigla cilj da se turizam odvija svih 365 dana u godini. Naime, iako je jesen turisti i dalje stižu u Hrvatsku. Podaci iz sustava e-visitor govore da rujan bilježi 3,5 posto više gostiju nego rekordne 2019.

Tome svakako pridonose i jako dobri rezultati na području Krapinsko-zagorske županije. Ističe to i voditeljica ureda Turističke zajednica Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar. Naime, KZŽ prati trend i također bilježi rast u odnosu na 2019.

-Mi smo u plusu negdje između 2 i 3 posto, ako gledamo rekordnu 2019. godinu. Moram istaknuti i da po prvi put imamo ostvarenih 50 posto noćenja što se tiče domaćih gostiju te 50 posto stranih. Kod nas se otvorilo dosta kuća za odmora s bazenima, jacuzzijima, saunama. To su smještaji s 4 ili 5 zvjezdica i puni su kroz ljeto, ali i u ovim jesenskim mjesecima – pojasnila je Škrinjar.

U Krapinsko-zagorskoj županiji već sada postoji cjelogodišnji turizam, što je inače cilj i resornog ministarstva i HTZ-a za cijelu Hrvatsku.

-Imamo nešto više gostiju u ljetnim mjesecima, ali nemamo takve amplitude kao što ima naša obala. Mi stvarno imamo turizam 365 dana u godini – zaključila je Škrinjar.

s.kalajdžija/sjever.hr
25.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.