Now Reading:
HRSKAVA TORTA OD VIŠANJA: Kremasto-hrskava kombinacija koja će vas oboriti s nogu!
Full Article 2 minutes read

HRSKAVA TORTA OD VIŠANJA: Kremasto-hrskava kombinacija koja će vas oboriti s nogu!

Lagana torta na hrskavoj podlozi od cornflakesa i badema, s mekanom kremom od sira i obilno nadjevena višnjama… Odlična slastica koja bi vas i vaše ukućane i goste mogla doista oboriti s nogu.

Recept smo za vas pronašli na portalu Moja kuhinja.

Sastojci:

Za podlogu:
-150 g bijele čokolade
-30 g maslaca
-100 g badema (sjeckani na listiće)
-75 g cornflakesa

Za kremu:
-5 listića bijele želatine
-2 žumanjka
-100 – 150 g šećera u prahu
-200 g kremastog sira npr. Philadelphia
-150 g punomasnog jogurta
-ribana korica limuna
-2 bjelanjka

Za nadjev i dekoraciju:
-1 staklenka kompota od višanja (bez koščica)
-šećer po ukusu
-oko 3 žlice gustina (kukuruznog škroba)
-čokoladna dekor srca

Priprema:

Za podlogu otopiti čokoladu na pari, maslac omekšati. Bademe popeći u tavi bez masnoće, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, cornflakes usitniti po potrebi i izmiješati s bademima.

Umiješati čokoladu i maslac. Sastaviti sve sastojke i dobro izmiješati.
Masu rasporediti na dno kalupa promjera 26 cm prekrivenog papirom za pečenje i poravnati.
Odložiti u hladnjak da se stegne.

Za pripremu kreme potopiti želatinu. Žumanjke kremasto umutiti sa šećerom u prahu, dodati sir, jogurt, limunovu koricu i sve dobro umutiti.

Želatinu ocijediti, i otopiti je na laganoj vatri. U želatinu dodati 2 žlice kreme, dobro izmiješati i umiješati u preostalu kremu.

Bjelanjke ulupati u čvrst snijeg, i prije nego što se krema počne želirati, lagano umiješati u kremu.

Kremu nanijeti preko podloge i poravnati.

Ukuhati višnje sa šećerom (dok ne zavrije), u malo soka razmutiti gustin i time zgusnuti višnje. Ohladiti smjesu i nanijeti je preko kreme.

Tortu hladiti minimalno 2 sata. Zatim ukloniti obruč kalupa, prebaciti tortu na pladanj i dekorirati.

screenshot/youtube
sjever.hr/mojakuhinja.net
25.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.