Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Bit će sunca, ali i kiše i vjetra – prilagodite planove vremenskim (ne)prilikama
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Bit će sunca, ali i kiše i vjetra – prilagodite planove vremenskim (ne)prilikama

Jesen je stigla, s njom i niže temperature, osobito u jutarnjim satima kad je prilično hladno, a takva će nam biti jutra i tijekom vikenda. Što nas danju očekuje? Evo što kažu u DHMZ-u:

Danas će biti djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada. Ujutro na kopnu lokalno moguća magla, a popodne i osobito krajem dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice se očekuje kiša.

Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, osobito u gorju, u Slavoniji južni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, najprije na sjevernom dijelu.

Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 2 do 7, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna od 19 do 24 °C, u gorskim predjelima malo niža.

Biometeorološka prognoza za subotu

Iako će u većem dijelu zemlje u prvom dijelu dana prevladavati djelomice sunčano vrijeme što će, uz dnevni porast temperature, biti motivirajuće za boravak na otvorenom, biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Približavanje frontalnog poremećaja sa zapada, uz postupni porast naoblake i jačanje južine, osjetljiviji meteoropati mogu osjetiti ponajprije na području sjevernog Jadran, Like i Gorskog kotara, a nepovoljan utjecaj vremena jačat će tijekom dana. Pojačane zdravstvene tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici.

Evo što nas očekuje u nedjelju

U nedjelju će biti promjenjivo, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, češće na Jadranu i predjelima uz njega, gdje oborina mjestimice može biti obilna.
Puhat će većinom umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje s jakim udarima, na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar.
Temperatura zraka bez većih promjena.

sjever.hr/DHMZ
24.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.