Now Reading:
PJEŠAČI I BICIKLIRAJ, BOLESTI PREVENIRAJ U Europskoj regiji sporta pedaliranjem povezana tri međimurska grada! Bicikliste na cilju dočekao zamjenik Grivec
Full Article 2 minutes read

PJEŠAČI I BICIKLIRAJ, BOLESTI PREVENIRAJ U Europskoj regiji sporta pedaliranjem povezana tri međimurska grada! Bicikliste na cilju dočekao zamjenik Grivec

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz broje suradnike već dugi niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života. Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Gradu Prelogu, a završila na prostoru SRC-a Mladost Čakovec gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda dr. Marina Payerl-Pal. Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerenu aktivnost za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade “Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj”.

Fotografije: EDIC, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
24.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.