Now Reading:
Nakon dvije godine pauze međimurske sigurnosne snage pokazale spremnost na 7. Sajmu sigurnosti i prevencije koji je privukao brojne posjetitelje!
Full Article 2 minutes read

Nakon dvije godine pauze međimurske sigurnosne snage pokazale spremnost na 7. Sajmu sigurnosti i prevencije koji je privukao brojne posjetitelje!

Nakon kraće pauze od dvije godine Policijska uprava međimurska ponovno je organizirala “Sajam sigurnosti i prevencije”, tradicionalno okupljanja svih društvenih segmenata koji se u svom radu bave sigurnošću i prevencijom. Prvi “Sajam sigurnosti i prevencije” održan je u Nedelišću 2014. godine, a posljednji, šesti u Čakovcu 2019. godine.

Jedna od najvećih preventivnih projekata međimurske policije organiziran je u suradnji  s Vijećima za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca te uz potporu Službe za prevenciju Ravnateljstva policije. Na terenima sportsko-rekreacijskog centar „Mladost“ od 10 do 16 sati mnogobrojni posjetitelji razgledali su 50-tak informativnih punktova, gdje su im predstavljena razna tehnička pomagala i oprema koju u svom radu koriste policija, vatrogasci, civilna zaštita, gorska služba spašavanja, hitna medicinska pomoć, razne civilne udruge građana, privatne tvrtke i drugi koji se u svom radu bave prevencijom i sigurnošću.  Mnogobrojni mališani iz vrtića, osnovnoškolci i srednjoškolci diljem Međimurske županije posjetili su razne preventivne radionice. Veliki broj radionica Sajma posvećen je najmlađim članovima društvene zajednice, kao što su “Sigurnost djece na internetu”, “U boji tolerancije”, “Predškolci u cestovnom prometu” i “Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari”.

Svojom nazočnošću “Sajam sigurnosti i prevencije” podržali su zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, izaslanica glavnog ravnatelja policije i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber sa suradnicima, predstavnici slovenske i mađarske policije te Policijske uprave varaždinske, predstavnici sudbene vlasti, državnog odvjetništva, javnih institucija, organizacija civilnog društva i medija te mnogi drugi uzvanici i građani.

Najatraktivniji dio sajma svakako su bile pokazne vježbe Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, a posjetitelji su po prvi puta na sajmu mogli vidjeti pokaznu vježbu službenog psa za detekciju droge Policijske uprave međimurske.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
24.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.