Now Reading:
Mladim liječnicima prekipjelo, s prosvjeda poručili: Zovite urologa, zdravstvo nam je za k****!
Full Article 2 minutes read

Mladim liječnicima prekipjelo, s prosvjeda poručili: Zovite urologa, zdravstvo nam je za k****!

Kao što je i najavljivano, Inicijativa mladih liječnika Hrvatske održala je u subotu prosvjed pod nazivom „Izliječimo zdravstvo zajedno”.

Prosvjed je simbolično počeo pet do 12, ispred Ministarstva zdravstva.

-Želimo djela, a ne riječi. I to već danas. Ne želimo da dođe do toga da nas nema tko liječiti. Školovali smo se da bismo pomagali ljudima, to nam je cilj. Naš pacijent treba biti u fokusu našeg posla, ne da mu posvetimo 2,5 minute vremena – rečeno je na prosvjedu, a prenosi N1.

Predstavnik Inicijative mladih liječnika Marin Smilović poručuje da je cijeli sustav zastario, edukacija specijalizanata neadekvatna te su prisiljeni na prekovremeni rad i “robovlasničke ugovore”.
-Potaknuti višegodišnjem nezadovoljstvom liječnika, želimo reformu zdravstvenog sustava, pregovarati o svojim prava, reformu koeficijenata i sustava specijalizacije – poručio je Smilović.
Prosvjednike je u Ministarstvu primila državna tajnica.

Na prosvjed su došli liječnici iz većine županija i zagrebačkih bolnica, kao i predstavnici većine liječničkih udruga, uključujući vodstvo Komore, liječničkog sindikata, udruga bolničkih i obiteljskih liječnika, kao i udruga za promicanje prava pacijenata i pravnika u zdravstvu, te Studentskog zbora medicinskih fakulteta u Zagrebu i Rijeci.

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić istaknula je da taj skup nije protiv vlade, već apel da se počnu rješavati nagomilani problemi u zdravstvu.
-To je apel mladosti koja želi ostati raditi u Hrvatskoj – poručila je, piše N1.
Mladi liječnici za ministra zdravstva Vilija Beroša imaju četiri glavna zahtjeva. Ispred Ministarstva okupio ih se velik broj. Jedan ima transparent: ‘Zovite urologa, zdravstvo nam je za k***’.
U Ministarstvu zdravstva u četvrtak su pozvali Inicijativu mladih liječnika na sastanak 3. listopada.

screenshot/24sata.hr
sjever.hr/hr.Infon1.com
24.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.