Now Reading:
Zagrebačka policija riješila slučaj star 11 godina: ubio ženu zbog stana, njenog tijela riješio se u bunaru
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka policija riješila slučaj star 11 godina: ubio ženu zbog stana, njenog tijela riješio se u bunaru

Sumnja se da je 63-godišnji muškarac, nekad u razdoblju od 12. listopada do 5. studenog 2011. godine, iz koristoljublja usmrtio osobu za koju je policiji prijavio da je nestala. Kao cilj imao je protupravno prisvajanje stana, pišu 24sata.

Osumnjičeni 63-godišnjak je tijelo žene zamotao u tepih, prevezao u vikendicu na području Zagrebačke županije te ga bacio u bunar u dvorištu vikendice. Bunar je potom zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno je maknuo i premjestio ispred vikendice, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio.

Članovi njezine obitelji, bez saznanja da je žrtva kaznenog djela, prijavili su 2011. njezin nestanak. Pet godina od prijave nestanka, osumnjičenik je s ciljem protupravnog prisvajanja stana žrtve, krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana, kojom je prisvojio njezinu nekretninu u zajedničkoj zgradi, pišu 24sata.

Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdila da se 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinitelj ovih kaznenih djela. Nakon intenzivnijeg istraživanja i ishođenja naloga Županijskog suda, policija je u suradnji s MORH-om prekopala dvorište vikendice i pronašla bunar koji je osumnjičenik ranije zatrpao kako bi prekrio mjesto gdje je bacio tijelo žrtve.

Nakon dva dana iskapanja u četvrtak je na dubini od sedam metara pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo nestale žene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu ekshumirano je i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.

Muškarac je priveden, a kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo”, “Krivotvorenje isprave” i ”Ovjeravanje neistinitog sadržaja” na štetu hrvatske državljanke policija je podnijela Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

www.sjever.hr / 24sata.hr
23.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.