Now Reading:
Međimurje s razlogom nosi prestižnu titulu Europske regije sporta: u samo tri godine ima čak dva svjetska prvaka u ribolovu!
Full Article 2 minutes read

Međimurje s razlogom nosi prestižnu titulu Europske regije sporta: u samo tri godine ima čak dva svjetska prvaka u ribolovu!

U nepune tri godine Međimurska županija ima dva svjetska prvaka u ribolovu. Naime, nakon što je 2019. godine najmlađim svjetskim prvakom postao Alan Perko, na nedavno održanom Svjetskom seniorskom prvenstvu prvo mjesto osvojio je i Mihael Pongrac.

-Obojica su Međimurci, što je još jedna velika potvrda da, ne samo da imamo velik broj ribolovaca, već imamo odlične ribolovce – poručuje župan Matija Posavec.

Na 68. Svjetskom prvenstvu u ribolovu u disciplini lov ribe udicom na plovak boje hrvatske reprezentacije, uz Mihaela, branili su Ante Klanac, Domagoj Ceković, Alan Perko, Željko Raženj i Mario Pejaković pod stručnim vodstvom trenera Martina Vrčkovića te kapetana Damira Škorica i prateće osoblje Kristijana Kosmačina, Dejana Vondraka i Danijela Picera.

Hrvatska je u jakoj konkurenciji od 33 reprezentacije osvojila odlično osmo mjesto s 59,5 penala i 63.725 grama ulovljene ribe, a Mihael je osvojio prvo mjesto u konkurenciji 165 ribolovaca, među kojima su bili vodeći svjetski profesionalci u ovoj ribolovnoj disciplini. Osim Mihaela koji se okitio titulom svjetskom prvaka, Međimurac Alan Perko osvojio je odlično 14. mjesto.

Uspješni međimurski sportaši potvrđuju da Međimurje s razlogom nosi prestižnu titulu Europske regije sporta 2022.

www.sjever.hr / FB Matija Posavec
23.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.