Now Reading:
Majstorsko zvanje steklo 14 bjelovarskih obrtnika, župan Marušić im uručio diplome
Full Article 3 minutes read

Majstorsko zvanje steklo 14 bjelovarskih obrtnika, župan Marušić im uručio diplome

Župan Marko Marušić i predsjednik županijske Obrtničke komore Goran Grgić uručili su diplome novim majstorima obrtnicima. Čestitajući im, župan Marušić je istaknuo važnost obrazovanja za razvoj obrtništva.

– Titulom majstora ispunili ste temeljni uvjet za osnivanje vlastitog obrta i ja vam želim puno uspjeha na tom putu i puno uspjeha u radu. Nadam se da ćemo se nastaviti susretati i u nekim drugim prigodama i da ćete biti korisnici poticaja koje BBŽ daje za razvoj gospodarstva i obrtništva – kazao je župan ističući da je u Županiji trenutačno aktivno 1.295 obrta. Prema obrtničkom registru u ovoj je godini otvoreno 118 obrta, a odjavljeno njih 58. Kazao je da ga veseli da su i u godinama covida, ali i ostalih kriza koje su se smjenjivale, obrtnici zadržali optimizam i pokretali vlastite biznise. Podsjetio je kako je u tijeku županijski javni poziv za bespovratne poticaje gospodarstvenicima i poduzetnicima u ovoj godini.

Na raspolaganju je 1,8 milijuna kuna, a odaziv je već u prvih tjedan dana za neke mjere bio odličan, pa smo njih 4 već zatvorili. Riječ je o sufinanciranju nabave novih i rabljenih strojeva i opreme; sufinanciranju uređenja poslovnih objekata i obrtničkih radionica; potporama novootvorenim obrtima te potporama za implementaciju obnovljivih izvora energije. To potvrđuje da su mjere bile dobro planirane – zaključio je Marušić.

sjever.hr/bbz.hr 23.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.