Now Reading:
GRADSKO VIJEĆE IVANEC Sjednica započela s 21 pitanjem vijećnika; jednoglasno usvojena sva izvješća
Full Article 4 minutes read

GRADSKO VIJEĆE IVANEC Sjednica započela s 21 pitanjem vijećnika; jednoglasno usvojena sva izvješća

Ogroman je spektar tema, pitanja i problematike iz gradskog života o kome su u srijedu, na sjednici koja je trajala više od dva sata, raspravljali vijećnici na 21. sjednici Gradskoga vijeća Ivanec. Iako u radu Vijeća participira šest političkih listi i stranaka koje, kao što je i razumljivo, temama dnevnog reda i rješavanju problematike pristupaju s različitih pozicija, sve točke dnevnog reda su, nakon podulje rasprave i „protresanja“ tematike, izglasane konsenzusom svih vijećnika.

Sjednica je počela Aktualnim satom, sa 21 pitanjem vijećnika, na koja je odgovarao gradonačelnik Milorad Batinić, a na jedno pitanje i predsjednik Vijeća Zdenko Đuras.

Gradonačelnik je tom prilikom odgovorio na pitanja vezana (ponovno!) uz loše županijske ceste, što je konstanta svih sjednica; o mjerama potpora građanstvu i poduzetništvu u aktualnoj energetskoj situaciji; o preporučenim mjerama štednje energenata; o temama vezanim uz reciklažno dvorište građevinskog otpada, deponij u Jerovcu, stipendije, turizam, turističke tokove i suvenire, zapuštene poljoprivredne površine, uz temu međustranačkog vijeća, o tijeku realizacije gradskih projekata, uređenju igrališta itd.

U nastavku sjednice s dnevnog reda su skinuta financijska izvješća za 2021. godinu Varkoma i Čistoće Varaždin, čiji se predstavnici nisu pojavili na sjednici kako bi vijećnicima mogli odgovoriti na eventualna pitanja, pa će ona biti uvrštena u dnevni red iduće sjednice.

Na pitanja vijećnika u raspravi o poslovanju Ivkoma d.d. za 2021. odgovarao je direktor Edo Rajh, dok su u raspravi o poslovanju Ivkom-voda vijećnicima odgovor na upućena im pitanja dali direktor Ranko Zbodulja i gradonačelnik Batinić.

Na pitanja vezana uz financijsko izvješće Poslovne zone Ivanec odgovorila je direktorica tvrtke Lana Labaš, dok su se na pitanja o poslovanju ustanova očitovali ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Mario Kramar i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić.

Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o provođenju Akcijskog plana provođenja projekata iz Strategije razvoja Grada za razdoblje 2014.-2020. (za dio koji se odnosi na prošlu godinu, budući da je Gradsko vijeće svojom odlukom produljilo navedenu Strategiju i na 2021.).

Vijeću je predočen i Program rada Savjeta mladih za 2023. godinu. Upućene su čestitke na izboru Ivana Golubića na izboru za novog predsjednika, a koji je najavio da je već održan sastanak s Projektnim uredom Grada Ivanca pri čemu su definirani nedostaci i utvrđene smjernice potrebne za dobivanje certifikata Grad za mlade.

Gradsko vijeće usvojilo je i izvješće o poslovanju proračuna Grada Ivanca u prvih šest ovogodišnjih mjeseci. U tom razdoblju ostvareno je 29 milijuna kuna prihoda i 18,6 milijuna kuna rashoda, a proračun je poslovao s viškom od 10,2 milijuna kuna.

sjever.hr/ivanec.hr 23.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.