Now Reading:
POZVANI STE U NOVOMAROFSKI KRAJ Ovog vikenda Dani pere u Madžarevu i Vinska cesta Kališće – Cicelj
Full Article 1 minutes read

POZVANI STE U NOVOMAROFSKI KRAJ Ovog vikenda Dani pere u Madžarevu i Vinska cesta Kališće – Cicelj

Nakon uspješnih Dana vrganja u Paki stižu novi prijedlozi za dolazak u novomarofski kraj, u kojem vas ovog vikenda očekuju dva zanimljiva događanja.

Pera je starinska slastica ovog kraja, a tradiciju pripremanja njeguju već dugi niz godina vrijedni članovi Etno udruge Greben iz Madžareva. Ove subote, 24. rujna od 14 sati u Etno parku Greben održat će se natjecanje u pripremanju ove slastice od vučenog tijesta i sira, no ako i niste spremni za ovakav izazov, moći ćete naučiti kako se pera priprema i kušati je. U Etno parku možete razgledati i etno zbirku te u prekrasnom okruženju starinskih kućica i prirode vidjeti kako se nekad ovdje živjelo. Organizatori pripremaju i kratki kulturno-umjetnički program. 

U nedjelju, 25. rujna održat će se  Vinska cesta Kališće – Cicelj u organizaciji KUD-a Remetinec. Ugodna šetnja vinogradarskim “bregom” iznad Remetinca započinje u 14.00 sati, a na punktovima domaćih udruga očekuje vas dobra kapljica, domaća hrana i prvi kesteni. I “žive” muzike neće nedostajati, pa svakako planirajte posjet novomarofskom kraju ovog vikenda.

sjever.hr
22.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.