Now Reading:
Nesvakidašnji prizori u Varaždinu – umjesto automobila, na cesti u Hallerovoj aleji djeca, igraonice, performeri…
Full Article 1 minutes read

Nesvakidašnji prizori u Varaždinu – umjesto automobila, na cesti u Hallerovoj aleji djeca, igraonice, performeri…

U sklopu programa obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Varaždinu, danas je za promet motornim vozilima zatvoren dio Hallerove aleje.

Promet je zatvoren u skladu s rješenjem koje je izdala Policijska uprava varaždinska, a program „Dan bez automobila“ u Hallerovoj aleji organizira Udruga Varaždinski biciklisti u suradnji s Gradom Varaždinom.

Grad Varaždin se time priključuje mnogobrojnim gradovima koji zatvaranjem prometnih ulica i otvaranjem novih prostora bez automobila obilježavaju Europski tjedan mobilnosti ( European Mobility Week ) upozoravajući na potrebu jačanja različitih vrsta urbane mobilnosti, ponajviše pješačenja i bicikliranja.

U prijepodnevnim satima na ulici su održane igraonice i edukativni sadržaji za najmlađe sudionike u prometu. Djecu je zabavljao ulični performer Emilio the balancer, a dio programa realiziran je u suradnji s varaždinskom policijom. Također, tijekom dana će biti radionice  Udruga Roda (Italina Benčević) – ‘Autosjedalica uvijek i bez iznimke’, Trafiki (Lana Račić) – ‘Prometnjak’ . U poslijepodnevnim satima ispred Učeničkog doma slijede nastupi Voado, Djare i Čudnoređe.

sjever.hr
22.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.