Now Reading:
I Koprivničko – križevačka županija glasno poručila – Stop nasilju nad ženama!
Full Article 2 minutes read

I Koprivničko – križevačka županija glasno poručila – Stop nasilju nad ženama!

Javnom akcijom u sklopu kampanje “Za nasilje nema opravdanja”, a koja je dio aktivnosti projekta Novi početak, kojeg provodi Koprivničko – križevačka županija u partnerstvu sa Udrugom “HERA“ Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci, danas je u Đurđevcu obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Podršku ovoj važnoj akciji dali su i zamjenik koprivničko – križevačkog župana Ratimir Ljubić, pročelnica za zdravstveno – socijalne djelatnosti Maja Blažek, sudac Općinskog suda Koprivnica i voditelj Stalne službe u Đurđevcu Dario Kuzmić, predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić i predsjednica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji KKŽ županije Maja Gregurović sa suradnicama.

Javna kampanja usmjerena je podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji, jedna je od projektnih aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te negativne posljedice obiteljskog nasilja.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. Korisnik projekta je KKŽ, dok su projektni partneri Udruga “HERA“ Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci. Stručnu pomoć u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

www.sjever.hr
22.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.