Now Reading:
Pčelarima s područja općine Trnovec Bartolovečki doniran šećer, a oni školama u Trnovcu i Šemovcu donirali med
Full Article 1 minutes read

Pčelarima s područja općine Trnovec Bartolovečki doniran šećer, a oni školama u Trnovcu i Šemovcu donirali med

U Trnovcu Bartolovečkom organizirana je podjela šećera za pčelare s područja Općine. Načelnica Verica Vitković ovom je simboličnom gestom odlučila pomoći pčelarima.

-Na području Općine imamo deset pčelara i mislim da je vrlo važno da Općina na ovaj zasad simboličan način pomaže u prihrani i opstanku pčela. Svjesna sam da prema ukupnom trošku koji naši pčelari imaju ovo nije velika donacija, ali vjerujem kako će i ovo dobro doći. Za novi proračun predložit ćemo ozbiljniji iznos za pčelare, u sklopu programa za poljoprivredu, kako bi se svatko od vas mogao prijaviti i dobiti novčanu pomoć za ovaj vrijedan posao kojim se bavite – rekla je načelnica.

Pčelari su zahvalili na donaciji te zajedno s načelnicom posjetili školu Trnovec kojoj su donirali med za učenike, a donacija je predana i u školu Šemovec.

Donaciju je primila ravnateljica OŠ Trnovec, Radmila Sačić.

‘-U školi prema planu prehrane ne smijemo koristiti šećer za djecu, nego med, tako da će nam ova donacija uistinu dobro doći. Najljepše zahvaljujem i želim vam uspješnu pčelarsku godinu – rekla je ravnateljica.

sjever.hr
21.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.