Now Reading:
NE PROPUSTITE U subotu „Dan na Dravi“ s Udrugom nordijskog hodanja „Drava“ i još osam varaždinskih sportsko-rekreativnih udruga
Full Article 2 minutes read

NE PROPUSTITE U subotu „Dan na Dravi“ s Udrugom nordijskog hodanja „Drava“ i još osam varaždinskih sportsko-rekreativnih udruga

Nakon što su vremenske prilike prošle subote odgodile „Dan na Dravi“, ove će subote dopustiti prezentaciju sportsko-rekreativnih aktivnosti Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina s još osam sportsko-rekreativnih udruga, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

„Dan na Dravi“ tradicionalno je obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave, a ove će godine, u subotu, 24. rujna, biti i središnje događanje Udruge Drava u Europskom tjednu sporta.

Varaždinska Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava već petu godinu redovito na rijeci Dravi organizira različite načine aktivnog druženja na kojima okuplja članove. Organizacijom petog „Dana na Dravi“, koji će se održati 24.9.2022. godine na prostoru Dravskog kupališta i u Dravskoj park šumi, obilježit će Međunarodni dan rijeke Drave promocijom nordijskog hodanja i održati besplatnu Školu nordijskog hodanja za građane svih dobnih skupina. Kao jedan od najzdravijih, najefikasnijih i najjeftinijih oblika rekreacije nordijsko hodanje uz kontinuirano i dugotrajno prakticiranje, naravno pravilnom tehnikom hodanja uz pomoć specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje u prirodi sigurno će učiniti vaš život zdravijim i kvalitetnijim. Okupit će i druge udruge i klubove koji za svoje aktivnosti koriste područje rijeke Drave pa su se tako uključili Klub podvodnih aktivnosti Drava, Orijentacijski klub Varaždin, Streličarski klub Cekin Varaždin, Kajak kanu klub Varaždin, Trkački klub Marathon 95, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad Varaždin, Športsko-ribolovni klub Varaždin i Triatlon klub Sjever Varaždin. Oni će građanima prezentirati svoje aktivnosti i sportove.

Program „Dana na Dravi“ počet će u 10 sati i potrajati do 13 sati kada će se održati okrugli stol pod nazivom „Što nas svrbi“, uz sudjelovanje predstavnika sportsko-rekreativnih udruga i klubova, Grada Varaždina i gradskih komunalnih tvrtki, a tema je uređenje područja uz rijeku na dobrobit svih koji uživaju u ljepotama Drave.

Iz Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava te osam udruga i klubova pozivaju sugrađane svih dobi, od vrtićke do zlatne životne dobi, da dođu na promociju nordijskog hodanja kao pristupačnog oblika rekreacije, promicanje sportske kulture i približavanje ljepota rijeke Drave građanima Varaždina, otkrivajući nove rute za nordijsko hodanje, pješačenje, trčanje, vožnju bicikla i sve ostale aktivnosti dostupne na i uz rijeku Dravu.

sjever.hr
21.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.