Now Reading:
FOTO: Obilježen jedan od najznačajnijih datuma u varaždinskoj povijesti – prije 31 godinu otvoren put oslobođenju cijele Hrvatske
Full Article 2 minutes read

FOTO: Obilježen jedan od najznačajnijih datuma u varaždinskoj povijesti – prije 31 godinu otvoren put oslobođenju cijele Hrvatske

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa zahvalnosti, u srijedu je obilježen 22. rujan, jedan od najznačajnijih datuma u varaždinskoj povijesti – Dan oslobođenja Varaždina i Dan hrvatskih branitelja Varaždinske županije.

Vijence su položile delegacije Grada, Županije, braniteljskih udruga, obitelji preminulih branitelja, te ministarstava obrane i hrvatskih branitelja.

Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane napomenuo je kako zbog onih koji su dali velik doprinos i svoje živote u stvaranju hrvatske države ne smijemo posustati u stvaranju države kakvu su oni zamislili.

Predsjednik varaždinske Županijske skupštine Josip Križanić kazao je kako je 31. obljetnica velika obljetnica.

-Varaždinski dani rata prije 31 godinu definitivno su bili prekretnica u nama nametnutom ratu i na svim se bojištima to već za 2, 3 dana vidjelo – rekao je Križanić i dodao kako nikada neće zaboraviti branitelje koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj naglasio je kako ovo nije samo jedan od najznačajnijih datuma u varaždinskoj povijesti, nego i u Domovinskom ratu jer je Hrvatska dobila nemjerljivo naoružanje.

-Zahvaljujemo svim varaždinskim braniteljima, iskazujemo pijetet svima poginulima te se nadamo da će se Hrvatska konačno izgraditi u državu kakvu su oni željeli da bude – rekao je Bosilj.

Uime svih branitelja, okupljenima se obratio Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade “Puma” koji je podsjetio na riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koje potvrđuju kako su Varaždinski dani rata donijeli značajnu prevagu u Domovinskom ratu. One glase: „Postigli ste uspjeh kakav još nije zabilježen u Hrvatskoj, a oslobađanjem vašeg grada, otvoren je put oslobađanja cijele naše domovine.”

tklopotan / www.sjever.hr
21.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.