Now Reading:
POVIJESNI DAN ZA KALINOVEC Otvoreni novi dječji vrtić i školska sportska dvorana – župan Koren: Podigli smo životni standard!
Full Article 3 minutes read

POVIJESNI DAN ZA KALINOVEC Otvoreni novi dječji vrtić i školska sportska dvorana – župan Koren: Podigli smo životni standard!

U Općini Kalinovec u utorak su otvoreni novi dječji vrtić i školsko-sportska dvorana, a otvorenju su prisustvovali i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Dječji vrtić Kalinovec sufinanciran je sredstvima Programa ruralnog razvoja, a riječ je o značajnom ulaganju zahvaljujući kojem je ova koprivničko-križevačka općina postala poželjnije mjesto za rad i život.

Dječji vrtić površine 453 metara kvadratnih u vrijednosti od 7 milijuna kuna izgrađen je i opremljen uz potporu iz Programa ruralnog razvoja, a u okviru projekta uređene su i zelene površine, vanjsko igralište i osigurana parkirna mjesta. Riječ je o sedmoj takvoj investiciji u županiji iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja, za koje je ugovoreno 43 milijuna kuna potpore.

-Više od 200 vrtića ukupne vrijednosti ulaganja milijardu kuna iz Programa ruralnog razvoja diljem Hrvatske doprinijeli su stvaranju povoljnijih uvjeta za mlade obitelji koje planiraju svoju budućnost u ruralnim područjima, kao što će i ovaj dječji vrtić, kapaciteta za 54-ero djece, doprinijeti razvoju Općine Kalinovac – kazala je ministrica Vučković te naglasila kako ova Vlada sustavno radi na unapređenju komunalne i društveno-kulturne infrastrukture u ruralnim područjima kako bi ona postala atraktivna i poželjna mjesta za život i rad.

Školsko-sportska dvorana Osnovne škole Ivan Lacković Croata, zajednički projekt Općine Kalinovac i Koprivničko – križevačke županije je četvrta od pet školskih sportskih dvorana na području županije koja je uspješno realizirana. Investicija je vrijedna čak 80 milijuna kuna.

Župan Koren naglasio je kako je ovo povijesni dan za Općinu Kalinovec, dan kada su otvoreni i novi dječji vrtić, ali i školska sportska dvorana.

-Vjerujem da smo dvoranu zajedničkim snagama izgradili u pravom trenutku i time podigli kvalitetu nastave, ali i životni standard na području cijele općine i okolice – poručio je župan Koren.

Do danas je iz Programa ruralnog razvoja na području Koprivničko-križevačke županije isplaćeno 635,6 milijuna kuna od gotovo 799 milijuna kuna odobrene potpore, pri čemu je u Općini Kalinovac ugovoreno 19,8 milijuna kuna i isplaćeno gotovo 18 milijuna kuna. Na području cijele županije u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovorena je potpora u vrijednosti 156 milijuna kuna i isplaćeno gotovo 106 milijuna kuna za različite projekte koji uključuju, uz 7 ulaganja u dječje vrtiće, i 5 ulaganja u sektor vodoopskrbe i odvodnje te 15 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, uz brojne druge.

Foto: FB Darko Koren
www.sjever.hr
20.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.