Now Reading:
Međimurska županija povukla najviše europskih sredstava po stanovniku – u pripremi projekti vrijedni 8 milijardi kuna
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija povukla najviše europskih sredstava po stanovniku – u pripremi projekti vrijedni 8 milijardi kuna

EUROPE DIRECT centar Čakovec i Međimurska županija u ponedjeljak su bili domaćini druženja Europske komisije u Hrvatskoj i predstavnika medija iz Međimurja s ciljem snažnijeg povezivanja kako bi se teme vezane uz Europsku unije što bolje približile građanima.

Voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ogniana Zlateva i njegove suradnike ugostili su župan Međimurske županije Matija Posavec, njegov zamjenik Josip Grivec i voditeljica EUROPE DIRECT centra Čakovec Marija Stanković.

-Međimurska županija odličan je primjer kako se povlače sredstva iz europskih fondova, što najbolje potvrđuju brojni uspješno dovršeni projekti, a EUROPE DIRECT centar Čakovec, koji svojim aktivnostima okuplja sve generacije, dokaz je zašto je važno postojanje centara – istaknuo je voditelj Predstavništva Zlatev kojem je župan Posavec predstavio provedene projekte i planove Međimurske županije.

Međimurska županija povukla je najviše sredstava iz EU po stanovniku, a vodeća je i po rastu povučenog novca u razdoblju od 2017. do 2020. godine te po udjelu povučenih sredstava u odnosu na ostale županije. Za novi višegodišnji financijski okvir priprema se projektna dokumentacija za projekte vrijedne 8 milijardi kuna, među kojima je 12 strateških projekata u obrazovanju zdravstvu, gospodarstvu i turizmu na kojima će se temeljiti daljnji razvoj Međimurja.

Župan Posavec naglasio je i značaj prekograničnih projekata, među kojima je jedan od najvažnijih most Kotoriba – Murakeresztúr. Međimurje je prepoznato i od UNICEF-a za provedbu pilot-projekta „Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete” koji je financiran sredstvima Europske unije. Sastanku je nazočila i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja je predstavila gradske projekte financirane sredstvima Europske unije.

EUROPE DIRECT Čakovec već je osam godina dio mreže EUROPE DIRECT koja djeluje u čitavoj Europskoj uniji. Centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti Europske unije, postavljaju pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a te sudjeluju u događanjima na temu budućnosti Europske unije.

EUROPE DIRECT Čakovec i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj kroz druženje željeli su približiti međimurskim medijima teme, prioritete i rad, kako Europske unije, tako i EUROPE DIRECT centra Čakovec i Europske komisije u Hrvatskoj.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
20.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.