Now Reading:
VARAŽDIN: Zamjenik gradonačelnika Marković: “Razgovaramo sa svima osim s Čehokom jer se s njim jednostavno ne može razgovarati”
Full Article 2 minutes read

VARAŽDIN: Zamjenik gradonačelnika Marković: “Razgovaramo sa svima osim s Čehokom jer se s njim jednostavno ne može razgovarati”

Pred nama je sjednica varaždinskog Gradskog vijeća koja sa sobom nosi nekoliko važnih točki među kojima je i rebalans proračuna. Budući da Grad bilježi jako dobre financijske rezultate, gradska je vlast odlučila dio toga pretočiti kroz određene mjere za pomoć i gospodarstvu, poljoprivrednicima, ali i ostalim skupinama građana.

No, nakon svih događanja unazad godinu dana u Vijeću uvijek je upitno hoće li i na koji način svaka odluka dobiti zeleno svjetlo, budući da gradska vlast već neko vrijeme funkcionira praktički bez većine u Vijeću, što je još jednom potvrdio i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

– Ponavljam da mi praktičnu većinu nemamo, odnosno nemamo onu klasičnu većinu koja bi mogla odlučivati pa ne pitati druge partnere. Mi razgovaramo sa svima, osim s listom gospodina Čehoka, jer se nažalost s njime ne da raspravljati, i tražimo put da se dogovorimo – odgovorio je na novinarski upit Marković dodajući da razgovaraju s političkim opcijama u Vijeću jer ključne odluke u interesu građana treba donijeti.

-Želimo imati nekakav konsenzus, da ne dođemo u situaciju da se na samoj sjednici opet neke stvari dešavaju, a koje su izvan naše kontrole. Smatramo da je uvijek bolje, kako se kaže, “tri mjeseca pregovarati nego jedan dan ratovati”. Mi ne želimo da ovaj grad bude talac bilo kakvih politikantstva. Bez obzira na to što nemamo čvrstu većinu u vijeću želimo da sve stranke budu upoznate s onim što radimo i da one budu usuglašene oko nekakvih prijedloga. Jasno, ne u 100 postotnom iznosu, ali one ključne stvari komuniciramo i prema Nezavisnoj listi Dubravke Novak i prema HDZ-u, naravno s Reformistima razgovaramo i s njihovim vijećnicima na dnevnoj bazi i ukoliko ima nekih nesuglasica uvijek ih rješavamo – pojasnio je Marković.

s.kalajdžija/sjever.hr
19.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.