Now Reading:
SUNCE MOJE MALO Otvoren „novi dom” za ludbreške vrtićarce – Bilić: Širimo grad, a s vrtićkim kapacitetima došli smo gotovo do vrha!
Full Article 4 minutes read

SUNCE MOJE MALO Otvoren „novi dom” za ludbreške vrtićarce – Bilić: Širimo grad, a s vrtićkim kapacitetima došli smo gotovo do vrha!

Čak 150 mališana pronaći će svoj novi dom u novom prostoru. Naime, u ponedjeljak je u Ludbregu otvoreno „Sunce moje malo” – područni objekt Dječjeg vrtića Smjehuljica.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 5 milijuna kuna, a u novom će se privatnom vrtićkom objektu moći smjestiti sedam odgojno-obrazovnih skupina.

Na području Grada Ludbrega čak 96 posto djece prolazi kroz taj stupanj obrazovanja, a iza toga stoji višegodišnje ulaganje i u objekte i u ljude, kao i programe, zadovoljno je istaknuo gradonačelnik Dubravko Bilić.
-Sve se to vidi na kvaliteti djece, odnosno njihovom stupnju znanja i obrazovanja kasnije u osnovnim i srednjim školama te fakultetima. To je jedan dugoročni proces iza kojeg mi u potpunosti stojimo i svaki vrtić, odnosno svako dijete ima jednak status. Sufinanciramo ih na jedinstven način, bez obzira u koji vrtić idu, ne radimo nikakvu diskriminaciju i na to smo izuzetno ponosni – kazao je Bilić.

Grad Ludbreg pružio je podršku vlasnici kada je krenula u ovaj projekt koji je, na radost sviju, uspješno realiziran u ova teška vremena, a gradonačelnik je istaknuo da će ovakve projekte podržavati i dalje.
-Ovo je također posebno važno za ovaj dio grada koji se ubrzano razvija i koji je predviđen za višestambenu gradnju. Širimo grad, prema nekim urbanističkim planovima stvaramo sredinu ugodnu za život svih nas koji smo tu. Želimo pozvati i obitelji iz drugih sredina da dođu i započnu svoju obiteljsku priču upravo u ovom gradu koji puno ulaže u djecu, pomaže njihov rast i razvoj u suvremene, sposobne, okretne građane Europske unije koji će se moći nositi s izazovima budućnosti – naglasio je Bilić.

Dodao je da kad je riječ o vrtićkim kapacitetima, Liudbreg stoji prilično dobro.
-Imamo tri vrtića i s ovim novim došli smo gotovo do vrha, fali nam još malo prostora, stoga smo prijavili još jedan projekt dogradnje i gradskog vrtića, kako bismo popunili tu rupu. Mislim da je budućnost ujedinjavanje svih vrtića u širom okruženju – zaključio je gradonačelnik Bilić.

Vlasnica vrtića Gordana Trnjak Vajagić nije krila zadovoljstvo što su uspjeli proširiti svoje vrtićke kapacitete te je istaknula da je najviše upita za jasličku skupini djece i da će stoga prioritet biti smjestiti upravo te najmlađe vrtićarce.

-Vrtić nudi cjelodnevni desetosatni program i mnoštvo kraćih – od glazbene, engleske i sportske radionice. Implementirat ćemo i nove programe i radimo na edukaciji odgajatelja. Interdisciplinarni pristup kroz cjeloživotno učenje svih djelatnika unutar naše velike obitelji, a u podružnici radi 25-ero djelatnika plus vanjski stručni suradnici – kazala je Trnjak Vajagić.

Dodala je da je izvor financiranja uglavnom privatni, uz sufinanciranje Grada Ludbrega koji sufinancira pola ekonomske cijene i više.

Na svečanosti otvorenja bila je i Marijana Neuberg, pročelnica odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever.
– Izuzetna nam je čast biti danas ovdje na otvorenju dječjeg vrtića. Prije svega iz dva razloga, naime vlasnica i njena suradnja sa Sveučilištem Sjever se temelji na mentorstvu naših studenata koji će u ovim prostorima odrađivati svoju vježbeničku nastavu, posebice u onom predškolskom razdoblju koje je itekako bitno za naše studente sestrinstva. Drugi razlog nas također veseli, a odnosi se na to da su se i bivši djelatnici iz zdravstvenog sektora otišli u nekakve druge, odnosno poduzetničke vode, na čemu im iskreno čestitam – kazala je Neuberg.

Vrijedi istaknuti i kako je Dječji vrtić Smjehuljica nedavno sudjelovao i uspješno priveo kraju projekt Smjehuljica – moj drugi dom, vrijedan više od 2,6 milijuna kuna i sto posto financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a osnovni ciljevi projekta bili su unapređenje postojećih te uvođenje novih usluga za polaznike vrtića, kao i jačanje kapaciteta odgojiteljica i stručnih suradnika vrtića.

a.kučić/sjever.hr
19.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.