Now Reading:
Nove cijene goriva posebno će oduševiti vlasnike dizelaša, Plenković najavio i povećanje minimalne plaće!
Full Article 2 minutes read

Nove cijene goriva posebno će oduševiti vlasnike dizelaša, Plenković najavio i povećanje minimalne plaće!

Hrvatska Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila najviše maloprodajne cijene naftnih derivata, prenosi Index.

Tako će benzin od ponoći biti skuplji jednu lipu po litri te će cijena po litri iznositi 10.58 lipa. Litra dizela će, pak, biti 59 lipa jeftinija i iznosit će 12.29 lipa. Cijena plavog dizela ostaje ista, 8.49 kuna po litri.

Premijer Andrej Plenković najavio je i povećanje minimalnih plaća u Hrvatskoj.

-Mi smo završili prve razgovore sa socijalnim partnerima u travnju, povećali smo osnovicu, naknade prijevoza, sistematske, ugovorili dodatke, kroz kvalitetno dijalog sa sindikatima smo postigli rješenje koje je bilo kvalitetno. Znatno smo poboljšali materijalna prava u državnim i javnim službama. Uvećana su i jednokratna materijalna prava, regres, darovi, dnevnice, terenski dodatak, uvećana je osnovica za izračun otpremnine… Nastavak razgovora će krenuti u srijedu – rekao je Plenković.

-Mi danas imamo nezaposlenih 104.552, to je najmanji broj nezaposlenih od početka našeg mandata. Broj osiguranika je 1.6 milijuna, to je najveći broj u zadnjih 20-ak godina. Prosječna plaća je u našem mandatu porasla za više od 2000 kuna. Riješili smo što smo obećali. Prosječna neto minimalna plaća je povećana za 250 kuna. Ona će također biti povećana. Medijalna plaća je porasla za 1510 kuna – dodao je.

www.sjever.hr / index.hr
19.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.