Now Reading:
14. generacija mladih čuvara zagorske prirode – U sklopu projekta Ptiček organizirane radionice za osnovnoškolce
Full Article 2 minutes read

14. generacija mladih čuvara zagorske prirode – U sklopu projekta Ptiček organizirane radionice za osnovnoškolce

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije Zagorje zeleno organizira dvodnevne radionice u sklopu programa “Ptiček – program senzibiliziranja i potvrđivanja mladih čuvara prirode u Krapinsko – zagorskoj županiji” kojeg Ustanova provodi po 14-i put.

Do sada je sudjelovao 309 učenika iz petih, šestih i sedmih razreda iz svih osnovnih škola na području županije.

Ove godine na radionicama će sudjelovati 24 učenika iz šest škola s područja KZŽ (OŠ V. Bosnar Stubičke toplice, OŠ J. Leskovara Pregrada, OŠ Konjščina, OŠ Lijepa naša Tuhelj, OŠ Đurmanec, OŠ Sveti Križ Začretje).

Radionice će se održati 20. rujna u Radoboju kod Centra za prirodu Zagorje i 21. rujna na području značajnog krajobraza Zelenjak- Risvička i Cesarska gora, s početkom u 9 sati. Radionice će voditi edukatori sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Geološkog odsjeka PMF-a te Javne ustanove.

Po završetku radionica u srijedu 21. rujna u 12:30 sati u restoranu “Villa Zelenjak – Ventek”, Risvica 1, održat će se svečana podjela potvrda sudionicima radionica kao dokaz uspješno obavljene edukacije.

Svrha programa je ciljanim senzibiliziranjem i edukacijom pridobiti širok krug budućih suradnika, a posebno mladih za razumijevanje, kasnije i sudjelovanje u provođenju raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području KZŽ kao što su istraživanja, opažanja, dojavljivanja, praktično sudjelovanje u projektima, rad u udrugama i slično.

www.sjever.hr
19.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.