Now Reading:
Uskoro 21. izdanje “Zahvale jeseni u Klanjcu” – Očekuju vas odlična zabava uz brojne koncerte, ulične zabavljače i sajam starih zanata
Full Article 2 minutes read

Uskoro 21. izdanje “Zahvale jeseni u Klanjcu” – Očekuju vas odlična zabava uz brojne koncerte, ulične zabavljače i sajam starih zanata

U organizaciji Grada Klanjca i Kulturnog centra Klanjec i ove će se godine, po 21. puta, na središnjem klanječkom gradskom trgu, od 30. rujna do 2. listopada održati tradicionalna kulturno – turistička manifestacija “Zahvala jeseni u Klanjcu 2022”.

Organizatori su pripremili bogat program događanja pa vas tako u petak, 30. rujna, s početkom u 21 sat očekuje koncert popularne grupe Vigor. Takozvana “rasplesana subota”, 1. listopada, s početkom u 12 sati donosi sedmu biciklijadu “Zahvala jeseni u Klanjcu 2022.“, a koja će se voziti na relaciji Klanjec – Sv. Florijan – Sv. Filip i Jakov – Ledine – Novi Dvori – Klanjec – Kumrovec – Razdrto – Tuhelj – Dubrovčan – Ravnice – Vilanci – Tuheljske Toplice – Klanjec. Program u subotu nastavlja se od 15 do 18 sati, kada će se održati sedmi susret “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše“, a nastupit će Dječji vrtić “Kesten“, OŠ Antuna Mihanovića, KUD “Antun Mihanović“, Ansambl Zabok, KUD “Naša lipa“ Tuhelj, Pjevački zbor “Đuro Prejac“ Desinić. Svečanost otvorenja manifestacije održat će se s početkom u 16 sati, a od 16 do 18.30 sati, zabavni i art park za djecu.

S početkom u 17 sati, održat će se otvorenje izložbe Zen keramike, s početkom u 19 sati, koncert Tamburaškog sastava Bedem, a s početkom u 21 sat, koncert Nene Belana i Fiumensa, dok će pak od 23 sata, sve okupljene ponovno zabavljati Tamburaški sastav Bedem.

U nedjelju, 2. listopada, s početkom u 11 sati, u Župnoj crkvi održat će se misa zahvalnica, od 15 sati na Trgu, odražavat će se program zagorskih kazališnih amatera – KUD-a “Naša lipa” Tuhelj s predstavom “Otmica”, ADK Sveti Križ Začretje s predstavama “Kak me vražja korona obredila” i “Pri fizijatru h toplica”, zatim od 16 do 18.30 sati održat će se zabavni i art park za djecu. S početkom u 18 sati, nastupit će KUD “Horvatska“ i Mažoretkinje Dubrovčan, s početkom u 18.30 koncert puhačkog orkestra “Lira“, a s početkom u 20 sati koncert popularnog Matije Cveka.

Kroz sva tri dana manifestacije očekuje vas sajam starih zanata i domaćih proizvoda sa zagorskih OPG-ova, ulični zabavljači te bogata ugostiteljska ponuda.

www.sjever.hr
18.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.