Now Reading:
POPLAVE I DALJE PRIJETE Najkritičnije kod Ozlja i Čazme, na prvoj liniji i vatrogasci sa sjevera Hrvatske
Full Article 2 minutes read

POPLAVE I DALJE PRIJETE Najkritičnije kod Ozlja i Čazme, na prvoj liniji i vatrogasci sa sjevera Hrvatske

Nakon što je u subotu cijeli dan padala kiša, nedjelja je donijela proljepšanje vremena. No zbog visokih vodostaja rijeka situacija je još teška, a mnoge su ceste zatvorene za promet, piše 24sata.

Kako navode, na području Karlovačke županije najkritičnije je na području grada Ozlja gdje je zbog poplave ugroženo 40-ak objekata a u gornjem dijelu Kupe, u najugroženijem dijelu općine Kamanje, rijeka je u padu oko pola metra, izvijestilo je u nedjelju Ravnateljstvo civilne zaštite.

Nizvodno, u mjestu Koritnja i dalje postoji ugroza od rijeke Korane koja se ulijeva u Kupu i povećava njezin vodostaj. Zbog vode na kolniku za sav promet je zatvoreno desetak državnih, županijskih, lokalnih te nerazvrstanih cesta, piše 24sata.

Na području Bjelovarsko – bilogorske županije hitne su službe i dalje na terenu, a u posljednja 24 sata odrađeno je 65 vatrogasnih intervencija koje su se većinom odnosile na sanacije krovišta te ispumpavanja vode. Najteže je pogođeno čazmansko područje te će trebati proći još dosta vremena da se stanje vrati u normalnu.

Kako navodi portal 24sata, tijekom jučerašnjeg dana otpuštene su dislokacije iz Karlovačke županije i Grada Zagreba koje su upućene u ispomoć, a domicilnim vatrogascima pomoć i dalje pružaju vatrogasne snage iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Koprivničko – križevačke i Varaždinske županije.

I na području Zagrebačke županije zabilježeno je 16 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 76 vatrogasaca sa 21 vatrogasnih vozila, a na kojima su vatrogasci uklanjali srušena stabla se ispumpavali vodu.

Foto: DVD Jurovski Brod

www.sjever.hr / www.24sata.hr
18.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.