Now Reading:
OKOSNICA STEM OBRAZOVANJA: Stari mlin u Ludbregu postaje regionalni znanstveni centar vrijedan 22,2 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

OKOSNICA STEM OBRAZOVANJA: Stari mlin u Ludbregu postaje regionalni znanstveni centar vrijedan 22,2 milijuna kuna

Grad Ludbreg nedavno je započeo provedbu projekta „Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“, akronima LORI ukupne vrijednosti 22,2 milijuna kuna, odnosno 2,9 milijuna eura, od čega se 85 posto financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, a preostali iznos osiguran je iz državnog proračuna.

U Ludbregu je tako u petak održan sastanak projektnih partnera. Grad Ludbreg ovaj projekt provodi u suradnji s Osnovnom školom Ludbreg, Osnovnom školom Veliki Bukovec, Osnovnom školom Sveti Đurđ, Varaždinskom županijom, Udrugom First Scandinavia i Međimurskim veleučilištem u Čakovcu.

Naglasak projekta je na obrazovanju, ali njegov je značaj daleko širi jer će se njegovom realizacijom aktivirati neaktivan prostor, odnosno stari mlin koji će tako postati STEM centar.

-Od iznimne nam je važnosti što smo u suradnji s norveškim partnerima uspjeli dogovoriti ovaj zanimljivi projekt koji će biti okosnica obrazovanja u STEM području i to ne samo za djecu iz Osnovne škole Ludbreg već i za djecu iz susjednih općina, ali isto tako vjerujem da je on i okosnica daljnjeg razvoja turizma – ističe gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ovim projektom Grad i partneri uspostavit će LORI, regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje, kao neformalni oblik suradnje između jedinica lokalne i regionalne samouprave, osnovnih škola te drugih dionika.

LORI će se temeljiti na STEM tematskom području, uvođenju informacijsko komunikacijskih tehnologija u odgoj i obrazovanje te na razvoju i poboljšanju STEM vještina učitelja, odgojno-obrazovnog osoblja i učenika. Projektom se planira riješiti problem nedostatnih prostora za STEM obrazovanje, nepostojanje adekvatno opremljenih STEM učionica, manjak znanja i vještina učitelja, odgojno obrazovnih radnika i učenika u STEM području te smanjenih mogućnosti za učenike u postojećem osnovnoškolskom obrazovnom sustavu.

www.sjever.hr / ludbreg.hr
18.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.