Now Reading:
FOTO 590 trkača projurilo Varaždinom: Rubinić obranio prošlogodišnji naslov, a Ilijaš boje domaćeg kluba
Full Article 2 minutes read

FOTO 590 trkača projurilo Varaždinom: Rubinić obranio prošlogodišnji naslov, a Ilijaš boje domaćeg kluba

U organizaciji Trkačkog kluba „Marathon 95”, suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod glavnim pokroviteljstvom Grada Varaždina, u nedjelju je već 28. godinu zaredom održan Varaždinski polumaraton, jedna od najdugovječnijih cestovnih utrka u Varaždinu.

Ona se održava u spomen na Dan oslobođenja Grada Varaždina 1991., a osim polumaratona, održane su i utrke na 5 kilometara te dječje utrke na 500 i 1000 metara. Najbrži polumaratonci bili su Kristijan Rubinić iz Atletskog kluba „Jastreb 99” iz Jastrebarskog i Jasmina Ilijaš iz domaćeg Trkačkog kluba „Marathon 95”.

Ulicama Varaždina trčalo je ukupno 590 trkača, a među 267 sudionika Varaždinskog polumaratona najbolji su bili Rubinić koji je obranio prošlogodišnji naslov i Ilijaš koja je obranila boje domaćeg kluba.

Rubiniću je ovo bila priprema za Zagrebački maraton gdje je prošle godine bio treći, a pobjedi se, kaže, nije nadao.

-Bio sam oko dva mjeseca ozlijeđen, pa nisam znao kako će ovo ispasti. No možda je pomoglo što se tijelo malo odmorilo. Istempirao sam današnju utrku i ostvario osobni rekord – rekao je Rubinić.

Medalja je po prvi puta otišla u domaći TK „Marahton 95”, a najbrža među ženama iskoristila je umor svoje konkurentice.

-Zadnja 2 kilometra sam ubrzala i tako je stigla pobjeda – kazala je Ilijaš kojoj je ovo također zadnja priprema za Zagrebački polumaraton.

tklopotan / www.sjever.hr
18.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.