Now Reading:
Čakovečki Trg Republike uskoro u novom ruhu – Raspisan Natječaj za izradu idejnog rješenja
Full Article 2 minutes read

Čakovečki Trg Republike uskoro u novom ruhu – Raspisan Natječaj za izradu idejnog rješenja

Jedan od ključnih projekata koji će uskoro ugledati svijetlo dana u Čakovcu je toliko očekivana obnova Trga Republike. Prvi koraci odrađeni su ispitivanjem javnog mnijenja građana putem ankete, a nakon prikupljenih podataka te preferencija Čakovčanki i Čakovčana, dobiven je registarski broj natječaja Hrvatske komore arhitekata.

Samim time ovih je dana Grad Čakovec u suradnji s Udruženjem arhitekata Međimurja raspisao Natječaj za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog natječaja uređenja čakovečkog trga.

Kako su izvijestili iz Grada, njime se želi dobiti najbolje idejno rješenje budućeg uređenja središnjega gradskog trga, kojim će se sagledati cjelovito uređenja prostora Trga Republike, uskladiti današnje urbane, socijalne, društvene potrebe građana s povijesnom urbanističko – arhitektonskom strukturom te omogućiti funkcionalan, kvalitetan i sadržajno kreativan boravak građana na otvorenom javnom gradskom prostoru.

Drugi opći cilj je sagledavanje prostornih mogućnosti u povezivanju osnovnih funkcija Trga s pješačkom zonom centra grada i Perivojem Zrinskih. Spomenimo kako je planirana okvirna sveukupna vrijednost obnove 12,4 milijuna kuna.

Svi koji žele biti dio natječaja imaju pravo postavljati pitanja zaključno s 23. rujna 2022. godine putem elektroničke pošte (natjecaj.trgck@gmail.com) s naznakom: PITANJA ZA NATJEČAJ – TRG REPUBLIKE U ČAKOVCU, dok je rok za predaju natječajnih radova 22. studeni 2022. do 12 sati u pisarnicu Grada Čakovca, neovisno o načinu dostave.

www.sjever.hr
18.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.