Now Reading:
Bjelovarsko – bilogorska županija: Uručeni 500 tisuća kuna vrijedni ugovori za unaprjeđenje turističke ponude
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko – bilogorska županija: Uručeni 500 tisuća kuna vrijedni ugovori za unaprjeđenje turističke ponude

Župan Marko Marušić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije uručio je s direktorom TZ BBŽ Marcelom Medakom ugovore u vrijednosti 500 tisuća kuna za unaprjeđenje ponude u kućama za odmor.

Bespovratni novac dobilo je 25 vlasnika registriranih kuća za odmor i to na temelju Javnog poziva za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja na području županije u 2022. godni.

Riječ je o novcu koji su zajedno osigurale Hrvatska turistička zajednica, TZ BBŽ i BBŽ, a financiralo se do maksimalno 50 posto iznosa investicije.

– Drago mi je da su korisnici prepoznali ovu aktivnost kao dobru. Ovo doživljavam i kao demografsku mjeru jer ako postoji interes za ulaganje, velika je vjerojatnost da će se cijela obitelj baviti turizmom, da će uvezati u tu priču ponudu lokalnih OPG-ova. Uz to, dolazak brze ceste do Bjelovara i njezin nastavak prema Virovitici učinit će ovo područje dostupnijim velikom zagrebačkom tržištu, ali i inozemnim posjetiteljima koji su ovog ljeta uživali na našem području u miru i prekrasnoj prirodi – istaknuo je župan Marušić.

Najavio je da se slični javni pozivi planiraju i u idućih nekoliko godina kada bi raspoloživi iznos bespovratnog novca trebao biti veći.

Inače, turistički podaci za prvih osam mjeseci za županiju su jako dobri. Prema riječima direktora Turističke zajednice BBŽ Marcela Medaka ostvarena su 16.872 dolaska što je 39 posto više nego u istom lanjskom razdoblju te 60.936 noćenja, odnosno 13 posto više nego u prvih osam mjeseci 2021. godine.

www.sjever.hr / www.bbz.hr
18.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.