Now Reading:
Predsjednik Milanović u Križevcima poručio: Naša prava pretočena su u državu zahvaljujući žrtvi branitelja – to treba neprestano ponavljati
Full Article 3 minutes read

Predsjednik Milanović u Križevcima poručio: Naša prava pretočena su u državu zahvaljujući žrtvi branitelja – to treba neprestano ponavljati

Svečanim programom u subotu je obilježen Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 31. obljetnica oslobođenja vojnih objekata u Križevcima, a prisustvovali su mu predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Branko Hrg, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn sa zamjenikom Danijelom Šaško, brojni predstavnici braniteljskih postrojbi, udruga te zapovjednici, kao i drugi uzvanici.

Program je započeo svetom misom u crkvi sv. Ane, a zatim je formirana zajednička kolona predvođena braniteljima do spomen obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa“ gdje su pročitana imena poginulih branitelja i položeni vijenci i svijeće.

Čestitavši Gradu Križevcima i križevačkim braniteljima ovu važnu obljetnicu, predsjednik Milanović kazao je kako je tamo započeta jedna velika hrvatska priča.

-Važno je da svi zajedno ustrajemo u dokazivanju istine o važnosti i vrijednosti Domovinskog rata, zbog 37 vaših sugrađana koji su, uz brojne druge, položili svoje živote. Naša su prava pretočena u državu upravo zahvaljujući žrtvi branitelja i to treba neprestano ponavljati i biti ponosan. Na nama je da se s energijom i strašću borimo za vrijednosti koje su nam ostavili, za naše samopoštovanje i naš identitet jer je nama samima najviše stalo do naše zemlje. Hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku – rekao je Milanović.

Župan Koren također je izrazio zahvalnost svim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje naše države.

-Osjećamo se ponizno u prisustvu naših branitelja i članova njihovih obitelji te nastojimo očuvati sjećanje na njih i na sve što su učinili za našu slobodu i samostalnost. To je najmanje što možemo učiniti, a mislim da se svi slažemo kako se ovaj prostor bivše vojarne nije mogao bolje iskoristiti. Ovdje ima toliko novih sadržaja koji daju dodatnu vrijednost žrtvi naših branitelja. Zadovoljstvo mi je što smo se okupili i odali priznanje ljudima koji su zaslužni za sve ono što danas imamo, a želja nam je da nastavimo graditi budućnost u zajedništvu i slozi – rekao je Koren.

Gradonačelnik Rajn kazao je kako su se križevački branitelji zlatnim slovima upisali u povijest Grada.

-Hrabrost koju su pokazali križevački branitelji nadilazi granice mogućeg. Sve ih je krasilo goruće srce i ljubav prema obitelji, gradu i domovini. Vi ste naši heroji i zaslužili ste uređenu državu u kojoj će naša djeca imati sretnu budućnost – dodao je Rajn.

Odlikovanja predsjednika Milanovića svečano su uručena Mati Babiću, Željku Berošu, Mladenu Bolteku, Damiru Čeriću, Nebojši Parazajdi i Darku Pukecu.

www.sjever.hr / kckzz.hr
17.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.