Now Reading:
Nastavljaju se nestabilni vremenski uvjeti i pljuskovi s grmljavinom – ponegdje moguće i nevrijeme
Full Article 1 minutes read

Nastavljaju se nestabilni vremenski uvjeti i pljuskovi s grmljavinom – ponegdje moguće i nevrijeme

Prema prognozi DHMZ-a, subota će biti oblačna s kišom, ponegdje i grmljavinom, lokalno uz izraženije pljuskove, dok su na Jadranu mogući i neverini.

Sunčana razdoblja očekuju se uglavnom ponegdje na Jadranu. Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, mjestimice olujna bura s orkanskim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura bit će između 9 i 14, na Jadranu od 16 do 21 °C. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 10 i 15, na sjevernom Jadranu od 16 do 21, a na srednjem i južnom od 21 do 27 °C.

Oblačno i u većini krajeva nestabilno vrijeme, lokalno uz izraženije pljuskove, na području cijele zemlje uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike. Daljnje zahlađenje kroničnim bolesnicima može uzrokovati pojačane zdravstvene tegobe. Osjet hladnoće na Jadranu će pojačavati bura. Ipak, prema kraju dana očekuje se postepeno poboljšanje biometeoroloških uvjeta i ublažavanje tegoba uzrokovanih vremenom, ponajprije na Jadranu i u zapadnim krajevima zemlje.

www.sjever.hr / DHMZ
17.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.