Now Reading:
Zagorski policijski službenici ostvarili vrhunske rezultate na 4. memorijalu Šimo Đamić – Kolar: Pokazali su što znači biti profesionalac, spreman, motiviran i uspješan
Full Article 3 minutes read

Zagorski policijski službenici ostvarili vrhunske rezultate na 4. memorijalu Šimo Đamić – Kolar: Pokazali su što znači biti profesionalac, spreman, motiviran i uspješan

Na ovogodišnjem natjecanju za najspremnijeg policajca i policajku, ”4. memorijalu Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022.“ sudjelovala su trojica djelatnika Interventne jedinice policije Zlatar i to Luka Špehar, Krunoslav Ivanušec i Sandro Šlogar, dok je kao član provedbenog tima, koji su nadgledali natjecanje sudjelovao i Ivan Škreb.

Zagorski policajci ostvarili su vrhunske rezultate pa je tako Luki Špeharu pripalo prvo mjesto u kategoriji pripadnika MUP-a, a u apsolutnoj kategoriji osvojio je drugo mjesto. Krunoslav Ivanušec je pobjednik u kategoriji veterana, a Sandro Šlogar je osvojio osmo mjestu u kategoriji pripadnika MUP-a. Tim je povodom krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, za sve njih, upriličio prijem u prostorima Krapinsko – zagorske županije.

– Ova ekipa naših interventnih policajaca iz Zlatara ostvarila je sjajan rezultat na natjecanju i pokazala što znači biti profesionalac, spreman, motiviran i uspješan – naglasio je župan Kolar na samom početku te dodao kako ga dodatno fascinira to što se nisu posebno pripremali za natjecanje.

– Njihov je rezultat dio svakodnevne obuke i pripremljenosti za posao koji obavljaju. To meni, i kao županu i kao građaninu daje izuzetno veliku sigurnost, kad znam da su pripadnici naših hitnih, specijalnih službi toliko spremni za obavljanje svog posla – rekao je Kolar te se osvrnuo i na suradnju između Županije i PU krapinsko – zagorske, ocijenivši je izuzetno dobrom.

– I jedni i drugi točno znamo koje su naše ovlasti i zone odgovornosti i ne ulazimo jedan drugome u prostor, a s druge strane, surađujemo apsolutno svugdje gdje god je to moguće. Moram pohvaliti i MUP i našu Policijsku upravu jer ima niz sjajnih preventivnih projekata koje radimo zajednički – od prevencije zlouporabe korištenja droga, Jumicara do suzbijanja nasilja nad ženama – pojasnio je Kolar.

Dodao je i kako interventna policija u Zlataru ima „strašan” image na području Hrvatske, a koji se prenosi još od Domovinskog rata gdje su njeni pripadnici primjerom i hrabrošću pokazivali kako se voli svoja domovina, kako se za nju žrtvuje, a najbolji među njima i među nama položili su svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Taj dio uvijek moramo pamtiti i biti svjesni tog nasljeđa – dodao je.

Najspremniji zagorski policajac Luka Špehar objasnio je pak kako je dosad sudjelovao na pet vojnih i tri policijska natjecanja, no da je ovo najbolji rezultat za njega.

– Nismo se baš puno pripremali, nije bilo vremena zbog opsega posla, ali ove godine mi se malo posrećilo i jednostavno su sve karte poklopile, tako da je na kraju sve super ispalo – rekao je Špehar.

Prijemu je nazočio i načelnik Policijske Uprave krapinsko – zagorske Josip Bukvić koji je također izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima dečkiju.

– Naši su dečki na ovom natjecanju ostvarili najbolje rezultate. To dokazuje da se, osim napornim policijskim radom i svim onim što se veže uz taj rad, mi bavimo i drugim aktivnostima koje doprinose tome da uspješnije i lakše obavljamo težak policijski posao – zaključio je Bukvić.

Za sve su natjecatelje, kako za veterane tako i za sve pripadnike MUP-a i goste, bili isti uvjeti kvalifikacija, a prema kojima se slagala startna lista. Svi natjecatelji su imali iste uvjete, a u kategoriji veterana sudjelovali su pripadnici specijalne policije Domovinskog rata. Tako je ukupno sudjelovalo sedmero veterana, a troje njih je još uvijek aktivno u službi.

jmiklauzic / www.sjever.hr
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.