Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Danas moguće jako nevrijeme, temperature osjetno padaju – hoće li cijeli vikend biti loš?
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Danas moguće jako nevrijeme, temperature osjetno padaju – hoće li cijeli vikend biti loš?

Ako ste ovaj vikend namjeravali provesti na otvorenom, uz određene aktivnosti ili pak jednostavno u šetnji, vožnji biciklom, nemamo baš dobre vijesti za vas jer to nećete moći tijekom cijelog vikenda.
U nedjelju će vremenske prilike biti ipak povoljnije, stoga ako možete, planirano za subotu jednostavno „preselite na nedjelju.

Danas će, najavljuju iz DHMZ-a, biti pretežno oblačno i kišovito te u unutrašnjosti osjetno svježije. Lokalno obilna oborina uz mogućnost i izraženog grmljavinskog nevremena, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak i jugo.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C. Najviša dnevna većinom između 18 i 23 °C, a na Jadranu od 23 na sjevernom do 28 °C na južnom dijelu.

Biometeorološka prognoza za petak

Nepovoljne biometeorološke prilike prevladavat će na području cijele zemlje. Kod meteoropata je moguća pojava glavobolje, smanjenje koncentracije i radnog učinka. Kroničnim će bolesnicima vrijeme pojačati tegobe od kojih inače pate pa je, uz redovito uzimanje terapije, potrebno izbjegavati suvišne fizičke napore.

Što nam donose subota i nedjelja?

U unutrašnjosti u subotu oblačno, mjestimice s kišom, i dalje ponegdje i obilnijom. U nedjelju suho i djelomice sunčano, a u ponedjeljak mjestimice pljuskovi.
U subotu i ponedjeljak svježe, a u nedjelju tek malo toplije. Jutra od nedjelje poprilično svježa, čak ponegdje i prohladna.
Na Jadranu u subotu uz pljuskove s grmljavinom mjestimice i obilnija oborina, a moguće je ponegdje i nevrijeme, osobito u Dalmaciji. U nedjelju pretežno sunčano, dok će u ponedjeljak biti lokalnih pljuskova.

sjever.hr/DHMZ
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.