Now Reading:
Snažnija promocija Međimurja kao poželjne turističke destinacije: za nove, zelene i inovativne sadržaje Županija dodjeljuje 400 tisuća kuna!
Full Article 2 minutes read

Snažnija promocija Međimurja kao poželjne turističke destinacije: za nove, zelene i inovativne sadržaje Županija dodjeljuje 400 tisuća kuna!

Međimurska županija objavila je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2022. godinu kojeg je u četvrtak, prilikom dodjeljivanja Ecolabel certifikata koji je po prvi puta u Hrvatskoj otišao u ruke privatnog iznajmljivača, ruralnoj međimurskoj kući za odmor Lina, predstavio Darko Radanović, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.

Naime, i vlasnici kuće za odmor Lina, obitelj Lajtman, za postupak certifikacije iskoristili su županijsku potporu, a prema Radanovićevim riječima upravo je to cilj cjelokupnog programa dodjele bespovratnih potpora – podići kvalitetu turističke ponude s novim, zelenim i inovativnim sadržajima.

-S dodjelom potpora krenuli smo 2011. godine i dosad smo dodijelili gotovo 3 milijuna kuna za nekih 135 projekata. Iz godine u godinu bilježimo i porast broja prijava i broja dodijeljenih potpora, a time i porast sve kvalitetnijih turističkih sadržaja, usluga i proizvoda. Ciljevi programa su razvoj turizma kao dohodovne grane temeljene na održivom razvoju kroz proširenje postojeće turističke ponude, aktiviranje neiskorištenih turističkih potencijala, stvaranje novih turističkih proizvoda, promoviranje županije kao poželjne turističke destinacije. Za ovu godinu, u proračunu Međimurske županije osigurano je 400 tisuća kuna – rekao je Radanović.

S obzirom da se ove godine očekuje i donošenje nacionalne strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine, Međimurska županija javni je poziv uskladila s nekim već poznatim prioritetima strategije, ali i sa stvarnim potrebama svog tržišta.

-Prihvatljivi troškovi bit će oni nastali kroz aktivnosti koje doprinose unapređenju kvalitete postojeće smještajne ponude, uvođenju dodatnih inovativnih turističkih sadržaja te jačanju enogastronomske ponude u postojećim turističkim subjektima. Novost je da se mogu prijaviti samo registrirani turistički subjekti, te ćemo ove godine financirati stvarne i prihvatljive troškove nastale od 1. siječnja ove godine do 31. ožujka iduće godine – pojasnio je Radanović.

Javni poziv objavljen je u četvrtak, a krajnji rok za predaju prijava je 10. listopada ove godine. Detalji su dostupni ovdje.

tklopotan / www.sjever.hr
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.