Now Reading:
„Otvorenjem” klamerica za bicikle, počeo Europski tjedan mobilnosti u Varaždinu – i “Kritična masa” dio je bogatog programa
Full Article 50 second read

„Otvorenjem” klamerica za bicikle, počeo Europski tjedan mobilnosti u Varaždinu – i “Kritična masa” dio je bogatog programa

Prvog dana Europskog tjedna mobilnosti koji će potrajati do 22. rujna, na varaždinskom su Korzu, i to uz FOI, postavljene nove tzv. klamerice za bicikle.

Riječ je o stalcima za bicikle koji su puno jednostavniji, praktičniji i ekonomičniji od uobičajenih, rekla je Tena Rak, aktivistica udruge Varaždinski biciklisti.
-Klasični nam štenderi savijaju gume i zauzimaju prostor drugim biciklima, a ovom inicijativom želimo potaknuti razvoj biciklizma u našem gradu, što ne bi bilo moguće bez suradnje s Gradom Varaždinom. Ovo provodimo već četvrtu godinu zaredom, a u posljednje tri godine vrlo uspješno surađujemo s Gradom, što rezultira provođenjem brojnih aktivnosti – kazala je Tena.

Europski tjedan mobilnosti donosi brojne sadržaje, među njima i „Kritičnu masu” – bicikliranje brojnim gradskim ulicama tzv. Školskim rutama.
Na ovo su događanje koje je najavljeno za ovu nedjelju pozvani svi – i veliki i mali, a doznajemo da će se biciklistima pridružiti i gradonačelnik Neven Bosilj.

a.kučić/sjever.hr
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.