Now Reading:
OPASNOST OD POPLAVA Kupa naglo porasla, očekuje se i izlijevanje Save, učenici dviju zagrebačkih škola do daljnjeg online!
Full Article 2 minutes read

OPASNOST OD POPLAVA Kupa naglo porasla, očekuje se i izlijevanje Save, učenici dviju zagrebačkih škola do daljnjeg online!

Zbog jake kiše i nevremena u mnogim dijelovima Hrvatske zbrajaju se materijalne štete, a mnogim dijelovima prijeti opasnost od poplava. Kako prenosi Index, na gornjem toku Kupe došlo je do naglog porasta vodostaja te ulaska u mjere obrane od poplava s daljnjom tendencijom porasla.

Situacija se pogoršava i na obali Save. Naime, volonteri Green River Festa na svom su Facebook profilu izvijestili kako su ih Hrvatske vode upozorile na moguće izlijevanje rijeke Save iz Korita. Tako festival kraj Hendrixovog mosta uz rijeku Savu koji traje do 2. listopada moraju premjestiti zbog jakih kiša i mogućeg izlijevanja Save.

JVP Delnice javlja da je cesta prema Razlogama trenutno otvorena, ali građane mole da se ne kreću Kupskom dolinom bez potrebe. I dalje postoji opasnost od bujica.

Učenici dviju zagrebačkih škola do daljnjeg su na online nastavi, prenose 24sata. Naime, na zgradi I. gimnazije u Novom Zagrebu zbog obilne kiše u četvrtak je pukla cijev koja s krova odvodi oborine. Velika količina vode probila u dvije učionice i dva kabineta, te portu s električnim instalacijama.

Učenici i nastavnici I. gimnazije i Gimnazije Tituša Brezovačkog, koji također nastavu odrađuju u zgradi I. gimnazije, u četvrtak su morali prekinuti popodnevnu smjenu jer je krov škole probila obilna kiša. Kako je objavljeno, učenici su u petak na online nastavi, te će tako ostati dok se ne riješi povelika šteta nastala izlijevanjem velike količine kiše kroz krov.

www.sjever.hr / index.hr / 24sata.hr
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.