Now Reading:
Održana 7. sjednica Gradskog vijeća – Grad Klanjec najmlađim mještanima osigurava brojne edukativne i zabavne programe
Full Article 2 minutes read

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća – Grad Klanjec najmlađim mještanima osigurava brojne edukativne i zabavne programe

Na 7.sjednici Gradskog vijeća Grada Klanjca, koja je održana u četvrtak raspravljalo se o 15 točaka dnevnog reda, a među najvažnijima bile su one koje su se odnosile na financijska izvješća, kako Grada Klanjca tako i njegovih ustanova.

– Usvojeni su financijski izvještaji, za prvih šest mjeseci, gradskih ustanova – Dječjeg vrtića “Kesten”, Kulturnog centra Klanjec i Gradske knjižnice i čitaonice “Antun Mihanović”, te polugodišnje Izvješće o izvršenju proračuna Grada. Isto tako, donesen je i zaključak o Godišnjem planu i programu odgojno obrazovnog rada za 2022. / 2022. godinu te je izglasan i novi statut dječjeg vrtića – rekao je gradonačelnik Zlatko Brlek napomenuvši kako najmlađe mještane očekuju brojne novosti glede slobodnih aktivnosti.

– U novoj pedagoškoj godini svim našim vrtićarcima odnosno djeci starijoj od 3 godine, bit će omogućeno učenje engleskog jezika, a uvest ćemo i školu rolanja. Uz ostale klasične aktivnosti, kao novitet ove pedagoške godine uvodimo, folklor i balet, kako bi naša djeca kvalitetno provodila svoje slobodno vrijeme, naravno uz druženje i sportsku aktivnost – izjavio je gradonačelnik Brlek.

Objasnio je i kako je Vijeće dalo i prethodnu suglasnost na Opće uvjete usluga ukopa pokojnika, a koje kako je rekao, vrši klanječko komunalno poduzeće Zelenjak. Od ostalih usvojenih akata istaknuo je i kako je dana suglasnost poduzeću Hum Vio za pripajanje na Zagorski vodovod. Sve točke dnevnog reda jednoglasno prihvaćene – dodao je gradonačelnik.

www.sjever.hr
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.