Now Reading:
Koprivničko – križevačkoj županiji odobreno više od 5 milijuna kuna za tri vrijedna projekta u sklopu Razvojnog sporazuma
Full Article 2 minutes read

Koprivničko – križevačkoj županiji odobreno više od 5 milijuna kuna za tri vrijedna projekta u sklopu Razvojnog sporazuma

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije” odobrilo nešto više od pet milijuna kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije za tri projekta koja su dio Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

Riječ je o projektima Regionalnog centra za palijativnu medicinu i liječenje boli, izgradnje Srednje škole Koprivnica te izgradnje Centra zaštite i spašavanja KKŽ. Ukupna vrijednost izrade projektno-tehničke dokumentacije za navedene projekte je 5,6 milijuna kuna, a svaki je od strane Ministarstva sufinanciran sa 90 posto iznosa troškova.

Kada govorimo o projektu Regionalnog centra za palijativnu medicinu i liječenje boli, spomenimo kako je prijavitelj Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, a cilj je uspostava Centra kroz izgradnju nove energetski učinkovite zgrade u sklopu kompleksa koprivničke bolnice. Centar će pružati sveobuhvatnu zdravstvenu skrb za palijativne bolesnike koristeći alate multidisciplinarnog pristupa kroz stacionarni dio, dnevnu bolnicu i bolnički odjel te ambulante za palijativnu medicinu i liječenje boli. Projektom će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života palijativnih bolesnika i njihovih obitelji te šire zajednice.

Prijavitelj projekta izgradnje nove školske zgrade je Srednja škola Koprivnica, a u planu je objekt sa sportskom dvoranom po principu energetski održive gradnje, kapaciteta oko 600 učenika. Izgradnjom nove zgrade Srednje škole povećale bi se mogućnosti i stvorili preduvjeti za uvođenje dodatnih sadržaja, izvannastavnih aktivnosti, provođenje izborne nastave, a samim time i kvalitetniji i sadržajniji nastavni proces, bolju povezanost strukovnog obrazovanja i tržišta rada.

Centrom zaštite i spašavanja KKŽ, čiji je prijavitelj KKŽ, stvorit će se prostorni preduvjeti za rad žurnih službi, a to će biti centralno mjesto djelovanja svih operativnih snaga županije. U planu je da prostor koriste Služba civilne zaštite Koprivnica (Odjel inspekcije i Županijski centar 112), Stožer civilne zaštite KKŽ te Vatrogasna zajednica KKŽ, a dio Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice.

www.sjever.hr
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.