Now Reading:
Drama ispred zagrebačkog suda – Uhićeno najmanje 5 Franciškovićevih sljedbenika, pronađeni nož i suzavac
Full Article 2 minutes read

Drama ispred zagrebačkog suda – Uhićeno najmanje 5 Franciškovićevih sljedbenika, pronađeni nož i suzavac

Franciškoviću danas istječe istražni zatvor, a sudsko vijeće odlučuje o optužnici i o zadržavanju u pritvoru. Pred sudom su se okupili njegovi sljedbenici. Najmanje je petero uhićenih, piše 24sata.

Pred sudom je i specijalna policija, priveli su nekoliko ljudi, među njima i muškarca koji je parkirao automobil na tramvajskoj stanici preko puta suda, a koji je imao prikolicu i veliki plakat na kojem je pisalo “Politički progon jedine opozicije” te “Sloboda za Marka”.

Kako doznajem 24sata, ukupno je najmanje petero uhićenih, a policija je pronašla nož i suzavac.

Podsjetimo, Francišković se nalazi u istražnom zatvoru nakon što je sa suprugom Lanom i Natkom Kovačevićem optužen za javno pozivanje na terorizam. Terete ga da je od 13. studenog 2021. do 1. prosinca 2021. u više gradova istupao na neprijavljenim javnim prosvjedima održanima na anticovid prosvjedima i s njih, preko videosnimki koje je objavljivao na društvenim mrežama, pozivao građane Hrvatske, kao i izvan nje, na mobilizaciju i napade na tjelesni integritet članova vladajućih državnih struktura, zauzimanje javnih objekata i na druge nasilne metode za smjenu demokratski izabrane vlasti te ignoriranje sredstava javnog priopćavanja. Franciškovića terete da je djela za koje je optužen počinio i dok je bio u istražnom zatvoru. Iz Remetinca je telefonski komunicirao sa suprugom, a ona je ono što je on govorio snimala te poslije objavljivala na društvenim mrežama. I u tim razgovorima pozivao je građane na nasilno rušenje ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura u RH, piše 24sata.

www.sjever.hr / www.24sata.hr
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.