Now Reading:
Diljem Hrvatske stotine vatrogasaca saniraju štete od nevremena – Medved: Opet su se dokazali kao ona snaga na koju građani uvijek mogu računati
Full Article 2 minutes read

Diljem Hrvatske stotine vatrogasaca saniraju štete od nevremena – Medved: Opet su se dokazali kao ona snaga na koju građani uvijek mogu računati

Obilna kiša i olujni vjetar koji su 15. rujna u popodnevnim satima pogodili veći dio kontinentalne Hrvatske prouzročili su velike štete, a u sanaciji nevremena angažirana su 383 vatrogasca sa 118 vozila.

Nevrijeme je najveće štete prouzrokovalo na području Bjevarsko-bilogorske županije, a najviše intervencija vatrogasci su imali na području Grubišnog Polja, Bereka i Čazme.
-Do sada smo imali 75 intervencija koje su većim dijelom tehničke intervencije, sanacije krovišta i ispumpavanje vode te uklanjanje zapreka. Na terenu je oko 80 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila, a upućene su nam dodatne snage kao ispomoć – rekao je županijski zapovjednik Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heger.

Zapovjednik Heger dodao je da i dalje kiša stvara velike probleme te da vatrogasci ostaju do daljnjega kako bi sanirali posljedice nevremena. Zbog jakog nevremena glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed za upućivanjem vatrogasaca i materijalno-tehničkih sredstava iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije s ukupno 20 vatrogasaca i 7 vozila. Disclocirani vatrogasci i vozila pomagat će kolegama na području Bjelovarsko-bilogorske županije do opoziva ili druge zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika.

Sanacija i u drugim županijama

Nevrijeme je prouzročilo probleme i u drugim dijelovima Hrvatske pa su vatrogasci na području Grada Zagreba odradili 24 tehničke intervencije na kojima je ukupno sudjelovalo 98 vatrogasaca sa 28 vatrogasnih vozila. Vatrogasci su uklanjali stabla i grane, uklanjali zapreke, sanirali krovišta, izvlačili vozila te ispumpavali vodu, a slična je situacija i u Zagrebačkoj županiji gdje su zabilježene 34 tehničke intervencije u kojima je sudjelovalo 136 vatrogasaca sa 41 vatrogasnim vozilom iz 37 postrojba.

Štete nevremena sanirale su se i na području Koprivničko-križevačke županije gdje je odrađeno 13 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 30 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila dok je na području Virovitičko-podravske županije u 12 intervencija sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila.

Kažimo i kako je vatrogasce zbog nesebičnog angažmana kojeg su pokazali u sanaciji ovog nevremena pohvalio potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved kazavši kako su se i ovoga puta dokazali kao ona snaga na koju građani uvijek mogu računati.

sjever.hr/HVZ
16.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.