Now Reading:
JUŽINA JE KRIVA Bit će ovo težak dan za mnoge, ne samo za meteoropate – ponegdje će biti obilnih pljuskova
Full Article 2 minutes read

JUŽINA JE KRIVA Bit će ovo težak dan za mnoge, ne samo za meteoropate – ponegdje će biti obilnih pljuskova

Ako ste danas umorni, rastreseni, nervozni, bezvoljni – južina je kriva! Neće ovo biti ugodan dan ni zbog iznadprosječne topline, a u nekim će dijelovima zemlje biti obilnih pljuskova.

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti promjenjivo i nestabilno, uz izraženu južinu i iznadprosječnu toplinu. Mjestimice će padati kiša, a lokalno su vjerojatni i obilni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i gorskim krajevima. Na krajnjem istoku i jugu zemlje veći dio dana će se zadržati bez oborine.

Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na udare ponegdje i olujan, a u Dalmaciji većinom jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21 na kopnu i od 20 do 24 °C na moru. Najviša dnevna između 25 i 30 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Atmosferske nestabilnosti i izražen južni vjetar uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike na području sjevernog Jadrana te Like i Gorskog kotara. Iako nestabilnosti neće biti toliko izražene na području južnog Jadrana i središnje Hrvatske, biometeorološke prilike će i na navedenim područjima također biti nepovoljne.
Razmjerno visoke temperature, sparina i jak vjetar južnih smjerova kod osjetljivijih skupina ljudi mogu uzrokovati pojačan umor, rastresenost i bezvoljnost. Najpovoljnije biometeorološke prilike očekuju se na krajnjem istoku zemlje.

foto: pixabay
sjever.hr/DHMZ
15.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.