Now Reading:
Zbog nezapamćene suše proglašena prirodna nepogoda i za područje Općine Lobor: Poljoprivrednici, prijavite štete na svojim usjevima
Full Article 2 minutes read

Zbog nezapamćene suše proglašena prirodna nepogoda i za područje Općine Lobor: Poljoprivrednici, prijavite štete na svojim usjevima

Zbog nezapamćene suše koja je uzrokovala velike materijalne štete u poljoprivredi, Krapinsko-zagorska županija u utorak je proglasila prirodnu nepogodu za područje jednog grada i šest općina među kojima je i Općina Lobor.

Do velikih šteta došlo je uslijed izostanka padalina i visokih temperatura, a s obzirom da poljoprivrednici s područja Lobora zbrajaju gubitke na svojim poljoprivrednim površinama, Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda poziva ih da prijave štete kako bi se one ublažile i uklonile.

Načelnica Ljubica Jembrih napomenula je kako su i poljoprivrednici s područja Lobora pretrpjeli velike štete koje sada, zahvaljujući proglašenju prirodne nepogode, imaju priliku nadoknaditi.

-Poljoprivrednici su ljudi koji cijelu godinu mukotrpno rade kako bi svoje zdrave i domaće proizvode plasirali na tržište i prehranili sebe i svoju obitelj, a njihov trud sada je nestao u trenutku. Vremenske nepogode su jedino na što ne mogu utjecati zbog čega ih pozivam da prijave nastale štete kako bi se ublažili njihovi gubici i kako bi im se pomoglo da bez obzira na nezapamćene vremenske neprilike ipak uspiju sačuvati dio svojih usjeva – rekla je načelnica Jembrih.

Prijavu štete mogu podnijeti poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika za štete na poljoprivrednim površinama na području Općine Lobor zaključno do 21. rujna u 15 sati. One se šalju na adresu Općine Lobor, Trg svete Ane 26, Lobor, a moguće je prijaviti samo površine koje se nalaze na području Lobora.

Detaljne informacije i upute za prijavu štete kao i potrebni obrasci dostupni su na službenoj web stranici Općine Lobor.

www.sjever.hr
14.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.