Now Reading:
Zatišje pred buru: još malo uživamo, a onda snažna promjena vremena – muke za meteoropate već počinju!
Full Article 2 minutes read

Zatišje pred buru: još malo uživamo, a onda snažna promjena vremena – muke za meteoropate već počinju!

Na početak tjedna doista se ne možemo požaliti – imali smo (a imat ćemo i danas) sunca, temperatura je bila ugodna, ponegdje je bilo i vruće, ali izgleda da su to bili posljednji trzaji ljeta.

Danas će još biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti s umjerenom naoblakom, uz izraženu južinu i iznadprosječnu toplinu, najavljuju iz DHMZ-a. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, poslijepodne uz povećanu vjerojatnost za lokalnu kišu.

Puhat će umjeren, mjestimice i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i umjereno jugo, navečer u jačanju.
Najniža jutarnja temperatura na kopnu između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 21, a najviša dnevna uglavnom između 26 i 31 °C.

Snažna promjena stiže

Narednih će dana biti promjenjivo i nestabilno, često uz kišu i pljuskove s grmljavinom. U četvrtak uz izraženu južinu i iznadprosječnu toplinu kiše će biti mjestimice, a uglavnom će na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima biti obilnija. U petak i subotu izgledna je obilnija kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, a može biti i lokalno veće količine oborine te grmljavinskog nevremena.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Na području cijele zemlje biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Uz jačanje vjetra južnih smjerova u drugom dijelu dana nepovoljan utjecaj vremena dodatno će jačati pa meteoropati mogu osjetiti pojačan osjećaj umora i slabiju koncentraciju.

sjever.hr/DHMZ
14.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.