Now Reading:
U Međimurju počela kampanja „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…” – pridružite se i vi i osvojite nagrade!
Full Article 1 minutes read

U Međimurju počela kampanja „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…” – pridružite se i vi i osvojite nagrade!

hodanje

U Međimurskoj županiji u srijedu je počela kampanja „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…”

Tjelesna aktivnost i vježbanje imaju veliki potencijal za unapređenje zdravlja, prevenciju i liječenje brojnih bolesti i stanja – kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara, povišenog krvnog tlaka, debljine, šećerne bolesti, osteoporoze, nekih sijela raka (osobito raka dojke i debelog crijeva), depresije, stresa, anksioznosti i dr.!

Kampanja je namijenjena punoljetnim osobama s prebivalištem u Međimurskoj županiji, trajat će tri tjedna, sve do 2. listopada, a osobe koje ispune osnovne kriterije za prijavu, ulaze u ždrijeb za izbor nagrada.

Što se očekuje od sudionika?

Sudionici u svakom tjednu barem tri dana pješačiti ili koristiti bicikl u svrhu transporta, rekreacije ili u svrhu sportskih aktivnosti. Kako bi tom prilikom zadovoljili minimalnu preporučenu razinu aerobne tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta od 2,5 sata tjedno, tijekom svakog tjedna pješaci trebaju proći pješice barem 10 km, a biciklisti 40 kilometara (a tijekom cijele kampanje pješaci 30 km, a biciklisti 120 km). Pritom postoji mogućnost kombiniranja pješačenje i vožnja biciklom.

Više informacija potražite na https://www.zzjz-ck.hr/ukljucite-se-i-ove-godine-u…/

sjever.hr/FB- ZZJZ Međimurske županije
14.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.