Now Reading:
Novootvoreni gradski bazeni u Čakovcu pokazali se kao pun pogodak – ove godine ugostili i trimilijuntog kupača
Full Article 4 minutes read

Novootvoreni gradski bazeni u Čakovcu pokazali se kao pun pogodak – ove godine ugostili i trimilijuntog kupača

Tijekom prvih pet mjeseci 2022. godine dnevni prosjek prodanih ulaznica na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu bio je 396, dok je otvorenjem novih otvorenih bazena, u tri ljetna mjeseca svakog dana prosječno prodano 746 ulaznica. Rekordni su bili 26. lipnja sa 1720, odnosno 3. srpnja sa 1706 prodanih ulaznica, a kada tome pribrojimo mlađe od 4 godine za koje je ulaz besplatan, možemo reći da je tih dana na bazenima bilo oko 2 tisuće kupača.

Da su se toliko očekivani otvoreni bazeni na sjeveru zemlje, uz sve dosadašnje sadržaje, pokazali kao pun pogodak, javnim predstavljanjem statistike samo su potvrdili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, direktor GP Ekom Miodrag Novosel i predsjednik Nadzornog odbora GP Ekom Josip Varga. Uz glavnu temu rekapitulacije prve sezone rada otvorenih bazena, dotakli su se teme i netom dovršenog remonta. Naime nakon 23. redovnog remonta čakovečkih bazena, građani se od petka, 16. rujna ponovo mogu kupati u unutarnjim bazenima.

-Otvoreni bazeni bili su tema i potreba u Čakovcu 25 godina, te mi je drago da je iza nas uspješna prva ljetna sezona otvorenog kupališta nakon dugo vremena i da smo bili centar za kupače hrvatskog sjevera. Ova ljetna sezona pokazala je da ovakvo zdanje našem gradu treba, ujedno nam dala prve dojmove i mišljenja naših građana, koje ćemo uvažiti i već pripremamo neke radove, dopune i projekte – rekla je čakovečka gradonačelnica i dodala kako je u nabavci zaštita od sunca vanjskog plivališta.

Direktor je objasnio kako je plan za sljedeću sezonu i stavljanje u funkciju travnatog dijela kupališta. Uz još veći prihvat korisnika najavljeni su i već započeti radovi na proširenju parkirališta, koje će omogućiti parkiranje više od stotinu automobila. Projekt proširenja provodi Grad Čakovec, kao i onaj nove sunčane elektrane koja će značajno doprinijeti smanjenju troškova, posebice u vrijeme porasta cijena energenata.

-Projekt smo prijavili na europski fond zajedno s Istarskom županijom, dobili smo zeleno svijetlo za sve daljnje korake te je u ovom trenutku raspisano savjetovanje za izvedbu fotonaponske elektrane na bazenima „Marija Ružić”. Radi se o projektu vrijednom sveukupno oko 2 milijuna eura, uz čakovečki dio težak je 300 tisuća eura i uskoro krećemo s postavljanjem ćelija, što bi prema trenutnom planu trebalo biti završeno do kraja ove godine – objasnila je Cividini.

-Ljetna sezona bila je izazovna, ali mogu izraziti veliko zadovoljstvo, unatoč svim problemima s kadrovima, energentima, cijenama i ostalim, premašili smo naš godišnji plan, uz činjenicu da nismo ni mijenjali cijenu ulaznica za bazene. Ono što nas još izdvaja od drugih je i to da Grad Čakovec neće imati dodatne troškove za ovaj dio funkcioniranja bazena, što je iznimno važno u situaciji u kojoj jesmo – objasnio je direktor Ekoma.

Takav rad pohvalio je predsjednik NO, dodavši kako je iznimno važno da odgovorno posluju te za razliku od nekih drugih sredina ne ovise o financiranju jedinice lokalne samouprave.

-Pohvalno je što se kontinuirano manje sredstava izdvaja iz gradskog proračuna i da svojim djelatnostima ostvaruju dostatne prihode kako bi objekti mogli funkcionirati u pravom smislu te riječi – kazao je.

Puno se radi, a maksimalno smo odradili i tijekom remonta. Napravljeno je jako puno u malo vremena, a što su bazeni stariji to iziskuje dakako i više ulaganja. U 12 dana napravljeno je i više od planiranog zahvaljujući djelatnicima koji su odradili oko 90% aktivnosti, znam da će korisnici vidjeti sav trud, a ono što još treba odraditi planiramo za naredno razdoblje – objasnio je Novosel i dodao da se već planira sljedeći remont 2023. godine, sve kako bi bazeni i usluga bili za korisnike što kvalitetniji.

-Najvažnija nam je uvijek ipak sigurnost naših korisnika, pa posebnu pozornost pridajemo pregledu bazenske tehnike i opreme te sigurnom funkcioniranju – dodao je.

Pritom je naglašeno kako je od otvorenja bazena 1999. godine, više od 3 milijuna posjetitelja prošlo kroz kompleks.

-To je jako značajno za mali grad kao što je Čakovec i govori nam da su bazeni prihvatljivi za sve generacije i rado posjećeni te isto očekujemo i u periodu koji je pred nama – zaključio je Novosel.

www.sjever.hr / cakovec.hr
14.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.