Now Reading:
Daljnje unapređenje statusa teško zapošljivih žena na tržištu rada: Načelnik Poljak potpisao ugovor o nastavku projekta Zaželi
Full Article 2 minutes read

Daljnje unapređenje statusa teško zapošljivih žena na tržištu rada: Načelnik Poljak potpisao ugovor o nastavku projekta Zaželi

Nakon što je nedavno najavljeno da Općina Bednja nastavlja s provođenjem hvalevrijednog projekta „ZAŽELI biti zaposlena žena”, u srijedu je to i službeno potvrđeno potpisom ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Riječ je o trećoj fazi projekta za koju je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Općini dodijelilo bespovratna sredstva u iznosu od preko 740 tisuća kuna.

Općina Bednja treću će fazu ovog hvalevrijednog projekta provoditi zajedno s partnerima – Općinom Vinica, Centrom za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Varaždin.

Da se radi o važnom projektu koji će, kao i prve dvije faze, polučiti pozitivne efekte i unaprijediti status teško zapošljivih žena na tržištu rada potvrdio je i načelnik Bednje Damir Poljak prilikom potpisivanja ugovora u Ministarstvu.

– Zahvaljujem Ministarstvu koje je prepoznalo važnost nastavka ovog projekta na području naše Općine. Projekt ima dvostruku vrijednost jer osim što će teško zapošljive žene dobiti priliku za zapošljavanjem što će im sasvim sigurno biti iskorak na tržište rada, naši stariji i nemoćni sugrađani dobit će podršku i prijeko potrebnu pomoć u svakodnevnim životnim situacijama. Još smo jednom dokazali kako je Općina Bednja socijalno osjetljiva općina koja brine o svojim potrebitim mještanima – rekao je Poljak.

Ministarstvo će projekt financirati u stopostotnom iznosu, a iz Općine Bednja naglašavaju kako su upravo zbog njegove značajnosti i važnosti sretni što će „ZAŽELI biti zaposlena žena” sada dobiti svoj nastavak.

www.sjever.hr
14.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.