Now Reading:
Župan Kolar čestitao Božidaru Domitranu na priznanju osvojenom u Gudovcu: Još jedan dokaz da je on izuzetno uspješan poljoprivrednik na kojeg smo ponosni
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar čestitao Božidaru Domitranu na priznanju osvojenom u Gudovcu: Još jedan dokaz da je on izuzetno uspješan poljoprivrednik na kojeg smo ponosni

Renomirani zagorski poljoprivrednik Božidar Domitran još jednom je potvrdio uspješnost i stručnost u stočarskom uzgoju.

Naime, njegova krava Elena osvojila je titulu šampionke na Državnoj stočarskoj izložbi simentalske pasmine na 29. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je Božidar Domitran tijekom proteklih godina osvojio niz nagrada na stočarskim izložbama.

-Nagrada koju je gospodin Domitran osvojio u Gudovcu samo je dodatno potvrdila da je on izuzetno uspješan poljoprivrednik na kojeg smo ponosni. Važnost održavanja stočarskih izložbi prepoznaje i Krapinsko-zagorska županija, koja već godinama organizira Izložbu stoke, na kojoj su grla Božidara Domitrana također osvajala brojne nagrade i priznanja. Nažalost, zbog pandemije izložba nije bila održavana tijekom protekle dvije godine, no ukoliko će uvjeti dozvoljavati, iduće godine planiramo održavanje izložbe u Zlataru – rekao je župan.

Dodao je da će KZŽ ove godine kroz mjere razvoja poljoprivredne proizvodnje izdvojiti ukupno 2,41 milijun kuna, dok je potpora za povećanje stočarske proizvodnje vrijedna 250 tisuća kuna.
-Isto tako, Krapinsko-zagorska županija lani je dodijelila potporu Domitranu za kupnju poljoprivrednog zemljišta te za kupnju 3 junice simentalske pasmine. Ovim putem ujedno pozivamo uzgajivače stoke da se javljaju  na naše mjere, kako bi zajedničkim snagama unaprijedili stočarstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Još jednom čestitam gospodinu Domitranu na vrhunskim rezultatima te mu i dalje želim puno uspjeha u radu – rekao je župan Kolar.

sjever.hr/kzz.hr
13.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.