Now Reading:
USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT U čakovečkim osnovnim školama 54 učenika s teškoćama dobila pomoćnike u nastavi
Full Article 2 minutes read

USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT U čakovečkim osnovnim školama 54 učenika s teškoćama dobila pomoćnike u nastavi

Uspješno je završena provedba EU projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u OŠ Grada Čakovca –  V“.

Projekt je  financiran iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ iz poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“, ukupne vrijednosti od 2.038.581,00 kn kojeg je korisnik Grad Čakovec provodio tijekom šk. g. 2021./2022. u suradnji s projektnim partnerima.

Projektni partneri na ovom projektu bili su: I OŠ Čakovec, II OŠ Čakovec, III OŠ Čakovec, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec i Razvojna agencija grada Čakovca – Čakra d.o.o.

Potpisivanjem Ugovora između Ministarstva znanosti i obrazovanja; Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Grada Čakovca, osigurana su financijska sredstva za 12 mjesečnu provedbu kroz školsku godinu 2021./2022 od 1. rujna 2021 do 1.rujna 2022. godine.
Bespovratna sredstava projekta iznosila su 85% ukupnog iznosa tj. 1.732.793,85 kn, dok je Grad Čakovec sufinancirao iz proračuna Grada 15% iznosa tj. 305.787,15 kn.

Tijekom provedbe projekta uspješno su stvoreni preduvjeti za uključivanje 54 učenika s teškoćama u osnovnoškolske ustanove Grada Čakovca, zaposlili 46 osoba s minimalno srednjom stručnom spremom, educirali ih za pružanje kvalitetne potpore, izradili promidžbene plakate te osvijestili i senzibilizirali lokalnu zajednicu o važnosti uključivanja učenika s teškoćama u redovite osnovne škole što je temelj za ostvarenje društva jednakih mogućnosti za sve.

sjever.hr/cakovec.hr
13.09.2022

Input your search keywords and press Enter.